Отидете към основна версия

4 555 14

Задава се метан-електрическа Skoda

  • skoda-
  • vision x-
  • женева 2018

Компактен кросоувър, задвижван от три източника на енергия, ще стане най-универсалният автомобил на Skoda. Прототипът Vision X ще дебютира на изложението в Женева следващата седмица.

Засега представа за външността на новия чешки модел дават само рисунки, публикувани от пресслужбата на компанията. Skoda обаче не крие технически подробности за кросоувъра.

Vision X ще може да работи на бензин, сгъстен природен газ (CNG) и електричество. При необходимост пък задвижването ще се променя от предно на двойно или задно.

Двигателят с вътрешно горене е 1.5-литров TSI. При работа на метан мощността е 130 к.с., а максималният въртящ момент - 200 Нм. В такъв режим хибридът ще бъде само с предно предаване.

Задният мост ще се задвижва от електромотор, захранван от две 48-волтови батерии. Съвместната му работа с бензиновия агрегат ще осигурява на Vision X задвижване на четирите колела.

Метан-електрическата Skoda ще ускорява от 0 до 100 км/ч за 9.3 сек и ще вдига 200 км/ч. С пълни метанови бутилки и зареден резервоар за бензин Vision X ще може да изминава до 650 км.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини