Отидете към основна версия

46 183 17

Ето я новата най-луксозна Kia

  • kia-
  • k900-
  • quoris

Компанията Kia публикува първите фотографии на новата генерация своя флагман. Моделът К900 (на някои пазари ще се продава под името Quoris) ще направи премиерата си в Ню Йорк, но и той, подобно на своя предшественик, няма да се продава у нас.

Изключително луксозният интериор на автомобила впечатлява с безрамков дисплей на мултимедийната система, както и със стилен аналогов часовник Maurice Lacroix. в сравнение с предишната генерация, новата е по-дълга и по-широка, но точни цифри не се посочват. Междуосието също е увеличено с 60 мм и вече е 3 105 мм.

Предният и заден надвес са намалени, но подобно на външните габарити, все още не се знае с колко. Стилистичната концепция на новата Kia се нарича Gravity of Prestige и е разработена съвместно от дизайнерските центрове на марката в Корея и в САЩ. Институтът Pantone пък е подбрал цветовете за новата топ лимузина на корейците.

Освен това специалистите от Pantone отговарят и за уникалното амбиентно осветление в салона, което разполага с цели 64 различни настройки. Производството на К900 ще е в Корея, а продажбите ще стартират от пролетта на тази година. Очаква се, че новата генерация ще се оборудва с 3.3-литровия мотор от Kia Stinger, моментът от който и тук ще се предава на четирите колела.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини