Отидете към основна версия

4 831 7

Феноменален Koenigsegg с мегаватов мотор

  • koenigsegg-
  • agera-
  • rsn

Потребител от Instagram, подвизаващ се с никнейм neildmr разказа в социалната мрежа за един Koenigsegg Agera RS, който шведската компания е направила специално за него. Автомобилът се нарича Agera RSN и е снабден с мегаватов двигател, заимстван от модела One:1.

От снимките се вижда, че каросерийните панели, аеродинамичното "оперение" и джантите са изработени от ваглеродни сплави. Стилистите са оставили някои от карбоновите детайли натурални, а останалите са решени в синьо с бели акценти.

Koenigsegg Agera RSN е оборудван с петлитров битурбо V-образен осемцилиндров двигател и специална изпускателна система с керамично покритие. Мощността на този агрегат е 1 360 конски сили, а максималният въртящ момент - 1 371 Нм.

Моторът работи съвместно със седемстепенна скоростна кутия с два съединителя. Моделът Koenigsegg One:1, който се оборудва със същия агрегат, може да ускорява до 100 км/ч за 2.5 секунди, а до 400 км/ч - за 20 секунди.

Максималната му скорост е 430 км/ч. За съжаление към момента не са известни динамичните характеристики на Agera RSN. Базовата Agrera RS се оборудва с петлитров V-образен осмак, който е с мощност 1 160 конски сили.

През ноември миналата година такъв автомобил подобри рекорда за скорост, като вдигна 437 км/ч, а след това и 457 км/ч. Средният резултат от 447 км/ч прави колата най-бързата серийна. Сега, Agera RSN има всички шансове да подобри това постижение.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини