Отидете към основна версия

19 628 16

5-те коли, които могат да вдигнат над 400 км/ч

  • хиперкари-
  • скорост-
  • 400 км/ч

Въпреки световната тенденция, свързана с т.нар. даунсайзинг, големите автомобилни компании, а и множество бутикови такива, продължават да експериментират и да създават чудовищни и ултра скъпи високотехнологични хиперкари. Много от тях са просто бързи, но има и такива, които могат да развият, скорост, по-висока от 400 км/ч.

Koenigsegg Agera RS


Оборудва се с петлитров V-образен осмак, който е с мощност 1 160 конски сили. През ноември миналата година Agera RS подобри рекорда за скорост, като вдигна 437 км/ч, а след това и 457 км/ч. Средният резултат от 447 км/ч прави колата най-бързата серийна за момента.

Corbellati Missile


По време на тазгодишното автомобилно изложение в Женева беше представен хиперкарът Corbellati Missile. Неговите създатели уверяват, че това е най-бързата кола в света. Заявената от тях максимална скорост е 500 км/ч. Този резултат (ако бъде постигнат) се дължи на 9-литров V-образен осемцилиндров двигател, разполагащ с умопомрачаващите 1 800 конски сили.

SSC Ultimate Aero


Автомобилът SSC Ultimate Aero е снабден с 6.2-литров осемцилиндров бензинов двигател, мощността на който достига 1 183 конски сили. От място до 100 км/ч този хиперкар достига за 2.8 секунди, а максималната му скорост е 420 км/ч.

Bugatti Chiron


Chiron е снабден с 16-цилиндров двигател, който е с четири турбокомпресора и разполага с мощност от впечатляващите 1 500 конски сили. W16 моторът способства хиперкарът да ускори до 100 за 2.5 секунди, а заявената максимална скорост е над 420 км/ч.

Hennessey Venom GT


Суперкарът на Hennessey е построен върху силно модифицирана платформа от Lotus Elise. Той притежава седемлитров осемцилиндров мотор, който е с мощ от 1 244 конски сили. Благодарение на силното аеродинамично притискане, както и на достатъчната мощност, Hennessey Venom GT може да вдигне 435.3 км/ч.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.

Свързани новини