Last news in Fakti

22 Март, 2018 11:44 19 606 16

5-те коли, които могат да вдигнат над 400 км/ч

  • хиперкари-
  • скорост-
  • 400 км/ч
5-те коли, които могат да вдигнат над 400 км/ч - 1

Въпреки световната тенденция, свързана с т.нар. даунсайзинг, големите автомобилни компании, а и множество бутикови такива, продължават да експериментират и да създават чудовищни и ултра скъпи високотехнологични хиперкари. Много от тях са просто бързи, но има и такива, които могат да развият, скорост, по-висока от 400 км/ч.

Koenigsegg Agera RS

5-те коли, които могат да вдигнат над 400 км/ч


Оборудва се с петлитров V-образен осмак, който е с мощност 1 160 конски сили. През ноември миналата година Agera RS подобри рекорда за скорост, като вдигна 437 км/ч, а след това и 457 км/ч. Средният резултат от 447 км/ч прави колата най-бързата серийна за момента.

Corbellati Missile

5-те коли, които могат да вдигнат над 400 км/ч


По време на тазгодишното автомобилно изложение в Женева беше представен хиперкарът Corbellati Missile. Неговите създатели уверяват, че това е най-бързата кола в света. Заявената от тях максимална скорост е 500 км/ч. Този резултат (ако бъде постигнат) се дължи на 9-литров V-образен осемцилиндров двигател, разполагащ с умопомрачаващите 1 800 конски сили.

SSC Ultimate Aero

5-те коли, които могат да вдигнат над 400 км/ч


Автомобилът SSC Ultimate Aero е снабден с 6.2-литров осемцилиндров бензинов двигател, мощността на който достига 1 183 конски сили. От място до 100 км/ч този хиперкар достига за 2.8 секунди, а максималната му скорост е 420 км/ч.

Bugatti Chiron

5-те коли, които могат да вдигнат над 400 км/ч


Chiron е снабден с 16-цилиндров двигател, който е с четири турбокомпресора и разполага с мощност от впечатляващите 1 500 конски сили. W16 моторът способства хиперкарът да ускори до 100 за 2.5 секунди, а заявената максимална скорост е над 420 км/ч.

Hennessey Venom GT

5-те коли, които могат да вдигнат над 400 км/ч


Суперкарът на Hennessey е построен върху силно модифицирана платформа от Lotus Elise. Той притежава седемлитров осемцилиндров мотор, който е с мощ от 1 244 конски сили. Благодарение на силното аеродинамично притискане, както и на достатъчната мощност, Hennessey Venom GT може да вдигне 435.3 км/ч.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тупан

    19 13 Отговор
    Епа мойо Гоуф 4, 1.9 ТДИ, с голем кулер и турбина гарет е къде 350 коня, чади яко но и той може да ги дигне на право.
  • 2 Ервин

    26 21 Отговор
    Отново без косачки и климатици!
    Азиатчетата, къде сте бе? ..мишленца

    Коментиран от #3, #12

  • 3 Иванчо l-ви

    22 7 Отговор

    До коментар #2 от "Ервин":

    Хаха в тази лига няма място за сапунерки
  • 4 Иванчо l-ви

    22 4 Отговор
    Удрят само минуси и си мълчат и мечтаят...
  • 5 незнайко

    15 0 Отговор
    Колите са върховни, но не може да се казват серийни. Плюс това са за един или двама човека ! Това са живи състезателни автомобили хомологирани за пътната мрежа !!! Rimac Concept One в бъдеще може да се пребори с тези "гиганти" !!!
  • 6 Random

    4 4 Отговор
    Нещо не съм чувал за Agrera.
    Знам за един подобен модел - Agera.
  • 7 Гост

    22 1 Отговор
    Пишете Koenigsegg Agera RS, а на снимката е Regera, кой ви плаща заплати....
  • 8 656

    7 3 Отговор
    Каква е тази мрежа рапица на втората снимка на грозното животно с военния цвят
  • 9 РЗС

    13 12 Отговор
    Под такива авто статии никога няма много коментари, защото преобладаващото русофилско население коментатори са напълно безмълвни, японяците също. Така ще бъде вовек и веков.Руското автомобилостоене е като застрелян кон, а японките са ежедневни оризарници с дизайн на посечена краставица
  • 10 ivopat74

    2 3 Отговор
    БугатиВеирън не вдига ли и то над 400 км/ч.?има и една 5000 коня на арабина ама не знам колко вдига
  • 11 XURKO

    19 2 Отговор
    ВСЕ ОЩЕ НЕ СЪМ ЧУЛ КЕНЕФИТЕ ОТ БМВ ДА НАПРАВЯТ КОЧИНА ДА ВДИГА 400 + АЙДЕ ... ТЕ МОГАТ САМО 400ГР МАСЛО НА 100КМ ДА ГЪЛТАТ ,НО ДА СИ ГИ КАРАТЕ СЪС ЗДРАВЕ БНВ- ТОООООООО
  • 12 OPAAA

    16 2 Отговор

    До коментар #2 от "Ервин":

    САМО ДА ТИ КАЖА ,ЧЕ НА Азиатчетата---косачки и климатици -ВЛАКОВЕТЕ ИМ ВДИГАТ НАД 500КМ
  • 13 Jack Bauer

    4 1 Отговор
    No1 - Koenigsegg Agera RS!
  • 14 Morgoth

    2 0 Отговор
    Мен са ме возили с 432км/ч, ама на влак :)
  • 15 Гост

    8 5 Отговор
    Абе що си мислите че японците не могат да направят кола която да вдига 500 км ама тук идва и въпроса за чии х..... е колко хора ще ги купят такива кола и ако не знаете километрите ги ограничават електронно, та японците произвеждат най качествени двигатели та на дали е проблем да набутат някой голям двигател и да се перчат ама смисъл никакъв, хонда имат 93 г двигател 1600куб 163коня а немските нужници по това време какво имат 50-60кончета има да се учат швабите от японците мннннннннннннннного, карайте си немските каруци и не гледайте японските косачки че и те са по бързи от швабските коли
  • 16 default

    5 2 Отговор
    Тия тук с големите двигатели само си мерят п...те . Никаква практичност за ежедневно ползване. Имал съм и японски и немски автомобили. Ко да ви кажа всички най-добри системи и двигатели са японски: VTEC VVTI GDI SKYACTIVE, последния от които дори направи ненужни тия печки на немците, който само тровят, мега трошливи, супер скъпи консумативи и навсичкото отгоре ревиши и картел да направят за да лъжат за показанията. По тоя ред на мисли да предпочитам климатик, косачка,вентилатор пред всички тия думбаски въглища! Без обидени, просто всеки има право на мнение. Благодаря ви!