Отидете към основна версия

9 268 10

19 нови "шкоди" през следващите две години

  • skoda-
  • vision x-
  • vision e-
  • vag

С 1 200 500 продадени автомобила 2017-а стана най-успешната година в историята на Skoda. Чехите обаче нямат никакво намерение да намаляват темпото. През януари и февруари са купени 196 600 нови "шкоди", с 12.4% повече, отколкото през първите два месеца на миналата година, а в Млада Болеслав планират да пуснат 19 нови модела до края на десетилетието.

За догодина е насрочен дебютът на малкия кросоувър Vision X, показан на автосалона в Женева. Прототипът имаше "тройно задвижване" на бензин, метан и ток, но серийната версия ще се предлага и със стандартна моторизация.

Пак през 2019 г. Skoda ще пусне в продажба първия си хибрид с възможност за зареждане от битовата мрежа. Честта се пада на флагмана Superb, който по всяка вероятност ще получи механика от Passat GTE.

2019-а ще стане рождената година и на първата изцяло електрическа Skoda в лицето на Citigo. През 2020-а ще го последва серийната версия на Vision E, построена на новата платформа на VAG MEB.

Целта на чехите е към средата на следващото десетилетие да предлагат гама от поне 10 електромобила. Skoda крои и мащабни планове за експанзия на нови пазари, увеличавайки броя на страните, в които има представителства, от 102 на 120. Догодина марката вече ще се продава в Южна Африка и Сингапур.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини