Отидете към основна версия

30 Март, 2018 09:35, обновена 30 Март, 2018 09:35 3 117 10

Китайците започват да продават коли и в САЩ

  • sf motors-
  • китай-
  • сащ-
  • електромобили

Китайската инвазия в автомобилната промишленост продължава с пълни темпове. След като стана ясно, че автомобили от китайската марка Lynk & Co, която принадлежи на концерна Geely, ще се произвеждат в завода на Volvo в Гент, сега друга новина шокира консервативно настроените автомобилни фенове.

Става дума за фирмата SF Motors, която само преди година получи лиценз за производство на електромобили от китайското пръвителсство. Сега тази компания ще започне да произвежда и продава своята продукция в САЩ. За целта от SF Motors, която е собственост на китайската корпорация Sokon Industry Group, купи бившия завод, в който се произвеждаха всъдеходите Hummer.

Фабриката се намира в щата Индиана и беше собственост на GM. Новата щаб квартира на SF Motors пък е позиционирана в Силициевата долина. Така, когато серийното производство стартира, SF Motors ще се превърне в първата китайска компания, която ще произвежда електромобили, както за Китай, така и за САЩ.

Интересно е да се отбележи още, че съветник в SF Motors е Мартин Еберхард - един от съучредителите на Tesla. Първоначално заводът в Индиана ще стартира с производството на електрическите кросоувъри SF5 и SF7. И двата електромобила са построени на една и съща платформа и разполагат с еднакъв силов тракт. Системната му мощност е 1 000 конски сили, а автономният пробег - над 500 километра.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини