Отидете към основна версия

6 202 7

Разрушават пистата на Top Gear

  • top gear-
  • писта-
  • дънсфолд еъродроум

Телевизионното шоу Top Gear ще трябва да си търси нов дом, след като английските власти взеха решение летището "Дънсфолд Еъродроум", където се намират пистата и основното студио на предаването, да бъде разрушено. На негово място ще бъде построен жилищен комплекс с 1 800 къщи.

"Решението е правилно. Такова развитие на "Дънсфолд Еъродроум" ще осигури домове за всички обществени прослойки, включително и за млади семейства, които не могат да си позволят къща в района заради високите цени, ще се създадат нови работни места и ще се развие инфраструктурата", коментира изпълнителният директор на комплекса Джим МакАлистър.

Плановете за преустройството на летището в жилищен комплекс датират от 2015 г. Планът предвижда да бъдат построени 540 къщи за купувачи с по-скромни финансови възможности, паркове, спортни площадки и здравен център. Съществуващият бизнес парк ще бъде разширен. В момента той подслонява над 100 компании с над 900 служители.

"Дънсфолд Еъродроум" е дом на Top Gear от 2002 г. Шоуто вече има планове къде ще се премести. С разрушаването на комплекса най-бързият сериен автомобил на пистата завинаги ще остане McLaren 675LT с време 1 мин. 13.7 сек. Болидът от Формула 1 от сезон 2004 Renault R24 завъртя обиколка за 59 секунди.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини