Last news in Fakti

4 Април, 2018 10:24 6 191 7

Разрушават пистата на Top Gear

  • top gear-
  • писта-
  • дънсфолд еъродроум

Телевизионното шоу Top Gear ще трябва да си търси нов дом, след като английските власти взеха решение летището "Дънсфолд Еъродроум", където се намират пистата и основното студио на предаването, да бъде разрушено. На негово място ще бъде построен жилищен комплекс с 1 800 къщи.

"Решението е правилно. Такова развитие на "Дънсфолд Еъродроум" ще осигури домове за всички обществени прослойки, включително и за млади семейства, които не могат да си позволят къща в района заради високите цени, ще се създадат нови работни места и ще се развие инфраструктурата", коментира изпълнителният директор на комплекса Джим МакАлистър.

Плановете за преустройството на летището в жилищен комплекс датират от 2015 г. Планът предвижда да бъдат построени 540 къщи за купувачи с по-скромни финансови възможности, паркове, спортни площадки и здравен център. Съществуващият бизнес парк ще бъде разширен. В момента той подслонява над 100 компании с над 900 служители.

"Дънсфолд Еъродроум" е дом на Top Gear от 2002 г. Шоуто вече има планове къде ще се премести. С разрушаването на комплекса най-бързият сериен автомобил на пистата завинаги ще остане McLaren 675LT с време 1 мин. 13.7 сек. Болидът от Формула 1 от сезон 2004 Renault R24 завъртя обиколка за 59 секунди.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 куку руку ку

    57 3 Отговор
    Топ Гиър без Хамънд, Мей и Кларксън просто не е Топ Гиър, а е някакво Гиър. Напънах се да го гледам с "Джоуи"... не се връзва някак и спрях да се измъчвам.
    Сега си гледам старите епизодчета с тримата идиоти и те така...
  • 2 Бичето

    28 0 Отговор
    Ние гледаме Гранд Тоур.... боже как му личът годинките на Кларксън

    Коментиран от #6

  • 3 dsadas

    6 1 Отговор
    На мен в началото с Крис Евънс не ми харесваше, но след като го махнаха има подобрение и пак си го гледам. Всяко ново начало е трудно, но постепенно изглаждат ръбовете.
  • 4 Зорлем

    2 5 Отговор
    Наистина първият сезон след Кларксън и компания си беше тегав. Вторият без Крис Евънс беше значително по-добър, а сегашният за мен си е по стандартите на "стария" Топ Гиър.

    Гледам и Гранд Тур, но поради някаква причина не успяват да ме развеселят. Някак си всичко е много "пластмасово" (да, дори и външния вид на водещите). Парадоксално, но за мен новият Топ Гиър изглежда "по-естествено" с "Джоуи", Харис и Рори, отколкото последните години с Кларксън, Хамънд и Мей. И нямам разумно обяснение защо е така...
  • 5 Daaammm

    3 0 Отговор
    Не е лош новия сезон на Топ Гиър, ама тоо препечения малко ме дразни. Злобна дребна гадинка!
  • 6 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Бичето":

    От къде го набара , онлайн стриим или..

    Коментиран от #7

  • 7 Random

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    Zamunda, откъде...