Отидете към основна версия

28 270 63

Американци закъсаха с най-добрия всъдеход в света

  • шерп-
  • снегоблатоход-
  • всъдеход

Тексаски любители на офроуда успяха да затънат с руския снегоблатоход "Шерп", наричан "най-добрия всъдеход в света". Машината с 63-цолови колела, разработена от Алексей Гарагашян, е забуксувала в кална локва и се е наложило да я издърпват с помощта на лебедка.

Главната особеност на "Шерп" са патентованите безкамерни гуми със свръхниско налягане и специална система за контрол на налягането и пневмоциркулационното окачване, изобретено от Гарагашян. Гумите на всъдехода са свързани помежду си с въздушни канали. Техният дебит може да се регулира до пълно затваряне, което едновременно подобрява деформацията на колелата при преодоляване на препятствие и частично заменя окачването.

Снегоблатоходът има японски дизелов двигател Kubota с обем 1.5 литра и мощност 44 к.с., съчетан с петстепенна ръчна скоростна кутия. Максималната скорост на суша е 45 км/ч, а във вода - 6 км/ч.

Клиренсът на "Шерп" е 600 мм, което му позволява да минава през бетонни блокове. Оборудването включва тента, халогенни фарове, 58-литров резервоар и предпазна дъга. Допълнително могат да се поръчат печка, ремарке и допълнителни резервоари, монтирани в колелата.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини