Отидете към основна версия

6 832 10

Първи снимки на най-евтиното SUV на Skoda

  • skoda-
  • kamiq-
  • пекин 2018

Китайският сайт AutoHome публикува снимки на най-достъпния кросоувър в гамата на Skoda две седмици преди официалното представяне на модела на автосалона в Пекин. Kamiq ще се произвежда от съвместно предприятие на SAIC и Volkswagen, а продажбите започват през лятото.

Цените на най-евтиното SUV на Skoda в Китай ще започват от 90 000 юана (€11 623). Базовата версия на Kamiq ще има само предно предаване и 1.5-литров бензинов двигател с атмосферно пълнене и мощност 110 к.с.

Автомобилът е дълъг 4 390, широк 1 781 и висок 1 596 мм, а междуосието е 2 610 мм. Това прави Kamiq по-малък дори от удължената китайска модификация на Yeti.

Съвсем не е изключено моделът изобщо да няма версия с двойно предаване, тъй като полунезависимото задно окачване прави задвижването на задните колела проблематично. Освен това чехите се стараят да не навлизат в територията на Seat Arona и Volkswagen T-Roc, с които споделя платформата MQB-A0.

Информациите дали Kamiq ще се продава извън Китай са противоречиви. От една страна Skoda надали би проектирала модел само за един пазар, но от друга Поднебесната се ползва с привилегировано положение заради огромните продажби на чехите там.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини