Отидете към основна версия

47 732 60

Да си купиш кола вместо билет за влак

  • honda-
  • civic-
  • влак-
  • билет

Британец си купи автомобил за 160-километрово пътуване, след като билетът за влак се оказал по-скъп. Лондончанинът Том Чърч трябвало да се види с приятел в гр. Бристъл, но останал шокиран от цената на билета - £218 (€252). Младият мъж изчислил, че ако си вземе стара Honda, плати данъците и зареди резервоара, ще му излезе по-евтино, отколкото с влак.

"Идеята ми хрумна, когато попаднах на оплакване от абсурдната цена на билета в интернет. Реших, че не може да няма по-изгоден вариант", разказва Том пред Metro.

Чърч, който е съсобственик на онлайн магазин, веднага се заровил в обявите за продажба на употребявани автомобили. Попаднал на Civic от 1997 г., който струвал само £80 (€93), но въпреки това техническият преглед показал, че е в добро състояние.

"Купих колата от възрастна жена, която искаше да я предаде за скрап. Данъкът ми излезе още £80 (€94), еднодневната застраховка - £20 (€23), а бензинът - £25 (€29). Като теглих чертата, се оказа, че колата ми струва £206.81 (€239.47)", твърди спестовникът.

"Може да пусна колата за продажба. Ако я постегна, ще ѝ взима поне £200 (€232). Ще ми върнат неизползвания пътен данък, така че дори имам шанс да изляза на плюс", не крие задоволството си Чърч.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини