Отидете към основна версия

21 810 23

Най-поръчваните автомобилни екстри

  • ектра-
  • опция-
  • обоудване-
  • асистент-
  • проучване-
  • изследване

Съвременните автомобили предлагат достатъчно удобства дори в базовите си версии. Списъците с глезотии обаче изкушават купувачите и цената на колата лесно набъбва. Кои опции поглъщат най-много пари са се заели да установят от немската Creditplus Bank, която е поръчала специално проучване по въпроса.

Климатикът води убедително сред най-желаните екстри, макар отдавна да е част от базовото оборудване на повечето модели. За да установят това, авторите на изследването са питали участниците дали са готови да теглят кредит, за да си платят за такава опция. Положително са отговорили 39%.

На второ място по популярност сред най-поръчваните опции са електронните помощници за безопасността. 64% от респондентите, избрали такива функции, отдават предпочитанията си на автоматичното спиране в екстрена ситуация, а 61% са готови да доплатят за система за следене на слепите зони.

На трето място сред електронните асистенти се подрежда системата за предупреждение при умора на водача. 46% от запитаните смятат, че тази функция е важна. За круиз контрол са гласували 42%, а феновете на помощниците за автоматично паркиране са 39%.

Едва на трето място по популярност след климатика и различните асистенти се подреждат подгряването и вентилацията на седалките. Парадоксалното е, че въпреки сериозния интерес към съвременните електронни системи повечето автомобилисти се отнасят скептично към прогнозите за безпилотното бъдеще на личния транспорт. 62% от попитаните не вярват, че автономните коли ще се наложат.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини