Отидете към основна версия

8 471 6

Най-яките реклами от "Супербоул"

  • реклама-
  • супербоул

Всяка първа неделя на февруари стотина милиона американци се паркират пред телевизорите, за да гледат главното спортно събитие на годината - финала на Суперкупата по на Националната футболна лига на САЩ. "Супербоул" е ключов и за рекламодателите, най-активни сред които по разбираеми причини са производителите на автомобили.

Миналата година, например, те са вложили $77.5 млн. в рекламни клипове - около три пъти повече от производителите на бира. През 2012-а цената на 30-секунден спот по време на финала бе $3.5 млн. Солената сума обаче не можа да уплаши никого. Автомобилните компании подготвиха около 30 рекламни клипа специално за "Супербоул". Ето 10 от най-одумваните сред тях.
 
Chevrolet Camaro. Честито дипломиране, сине!
 
Тази година Chevrolet огранизира конкурс между независими киностудии и режисьори да заснемат едноминутен клип, който да бъде излъчен по време на финала. Спечели реклама, в която се разказва за мечтата на всеки абитуриент в Америка - да получи открито Camaro по случай дипломирането си. За съжаление на зрелостника мама и тате са подготвили друга изненада.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини