Отидете към основна версия

5 473 5

Първата бронирана Skoda е... комби

  • skoda-
  • suberb-
  • брониран автомобил

Британското поделение на Skoda представи първия брониран автомобил на компанията. Съвсем в стила на чешката марка конструкторите са се ръководили не само от постигането на максимална защита, а и от практичността, което обяснява избора на модела - Superb Combi.

Външно бронираната Skoda не се различава почти по нищо от стандартния модел. За устойчивостта на куршуми и взривове подсказват само тъмните кантове по краищата на стъклата. Отвътре комбито е също толкова просторно, колкото и обикновеният Superb.

Бронираната Skoda е преминала успешно независими тестове по балистичния стандарт PAS 300. Изпитанията са включвали обстрел с различни муниции и взривни устройства. Според производителя специалните стъкла осигуряват 360-градусова защита.

Както при всеки друг брониран автомобил, увеличеното тегло е наложило модификации по окачването и спирачките. 2.0-литровият TDI със 190 к.с. обаче не е подлаган на доработки. Мощността му е достатъчна за достигането на максимална скорост 193 км/ч, с около 32 по-малко от стандартния модел.

Цената на бронирания Superb във Великобритания е £118 688 (€136 183). Това го прави съпоставим с чисто ново Porsche Panamera Turbo.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини