29 Май, 2018 18:01 5 451 5

Първата бронирана Skoda е... комби

  • skoda-
  • suberb-
  • брониран автомобил

Британското поделение на Skoda представи първия брониран автомобил на компанията. Съвсем в стила на чешката марка конструкторите са се ръководили не само от постигането на максимална защита, а и от практичността, което обяснява избора на модела - Superb Combi.

Външно бронираната Skoda не се различава почти по нищо от стандартния модел. За устойчивостта на куршуми и взривове подсказват само тъмните кантове по краищата на стъклата. Отвътре комбито е също толкова просторно, колкото и обикновеният Superb.

Бронираната Skoda е преминала успешно независими тестове по балистичния стандарт PAS 300. Изпитанията са включвали обстрел с различни муниции и взривни устройства. Според производителя специалните стъкла осигуряват 360-градусова защита.

Както при всеки друг брониран автомобил, увеличеното тегло е наложило модификации по окачването и спирачките. 2.0-литровият TDI със 190 к.с. обаче не е подлаган на доработки. Мощността му е достатъчна за достигането на максимална скорост 193 км/ч, с около 32 по-малко от стандартния модел.

Цената на бронирания Superb във Великобритания е £118 688 (€136 183). Това го прави съпоставим с чисто ново Porsche Panamera Turbo.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 вес

    20 6 Отговор
    Първоначално реших, че е шега, но после го открих и в британската преса. Брониран автомобил с двулитров дизел )))) Следва бронирана Дачия с 1.5D и икономичен брониран Форд с 1.0
  • 2 Щогода

    7 12 Отговор
    Кво искаш от кралете на скучнатата грозотия?
  • 3 Natovec

    7 0 Отговор
    Един перфектен автомобил нормалният вариант де супер добре направен всичко е изпипано и на доста добра цена.
  • 4 123

    3 1 Отговор
    По отношение на нормалния вариант, мой приятел кара вече трети супърб купен от еуратек. Всеки от трите го оставяше някъде извън България още на първите 30000 км. Помпи, алтернатори, блокирал двигател и забравих вече какво още беше. Така и не разбрах, защо продължава да си ги купува и да твърди, че горе долу бил доволен. Вероятно, защото преди това имаше два пасата.

    Коментиран от #5

  • 5 вече с новия супърб

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "123":

    Аз пък карам вече трета шкода и не съм имал никакви проблеми - 2 години и половина съм със Съпърб бензин 51000 км няма грижи!