Отидете към основна версия

49 827 86

Доказано здравата кола за под 7000 лв.

  • mercedes-benz-
  • w124

Независимо дали сте фен на марката или не, то заговорили се за здрава и безпроблемна кола, неминуемо първите аналогии са с култовия Mercedes-Benz W124. Този автомобил е вече доста стар, но продължава да се търгува на пазара у нас. Предложенията са много, а модификациите са три - седан, купе и кабриолет. Цената им варира в широк диапазон - от 1 500 до над 15 000 лв.

В повечето случаи цената зависи от състоянието на въпросния екземпляр, но ако потърсите в обявите в mobile-то ще видите, че за около 7 000 лева човек може да намери доста прилична 124-ка. Загледайте се всъщност колко такива коли продължават да се движат по българските пътища.

Ако това не е атестат за качество, нямаме идея какво е. Тази кола е на 30-ина години, но отказва да се предаде на времето. При правилна поддръжка W124 съвсем спокойно може да ни надживее. Механиката на практика е вечна, но при автомобил на тази възраст може да се очаква всичко. Имайте предвид обаче, че ако поддържате 124-ката си с качествени части, тя ще ви се отблагодари.

Ако говорим за дълговечност то атмосферните бензинови двигатели не са оптималната опция. Заложете на бавен атмосферен дизел. Защо не? Подбирането на запазен екземпляр може да бъде малко трудоемко, но трудът на този етап ще ви се отплати впоследствие. Вижте какви Mercedes-и W124 се предлагат на нашия пазар ТУК.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.

Свързани новини