Отидете към основна версия

52 506 33

Продават се "пенсионирани" военни G-Klasse

  • mercedes-benz-
  • g-klasse-
  • военни всъдеходи

Не са малко хората, които искат истински всъдеход и не се интересуват от понятия, като комфорт и лукс. За тях е важна единствено здравината и проходимостта на машината. Именно за такива хора работи една американска компания, носеща името Legacy Overland. Тази фирма намира излезли от военна служба всъдеходи (в случая става дума за Mercedes-Benz G-Klasse) и им вдъхва втори живот.

За да се движат по цивилната пътна мрежа обаче, се налагат редица подобрения. Компанията Legacy Overland отдавна се занимава с реставрация на всъдеходи, а сега в ръцете и попадат бившите военни джипове Mercedes-Benz G-Wagen 250 GD. Произведените през 1990 година автомобили с висока проходимост се нуждаят от сериозна преработка.

Част от каросерията се поцинкова, автомобилите се пребоядисват, салоните се претапицират. Усилена е и "клетката" за безопасност на водача и пасажерите, а на доработка са подложени окачването и кормилната уредба. Монтират се и нов мек таван, диодни дневни светли, метална защита под двигателя, както и всъдеходни гуми Cooper Discover с размер 315/75 R16.

Петцилиндровият дизелов атмосферен мотор, който е с мощност 92 конски сили и петстепенната механична скоростна кутия не се променят. Според специалистите тези възли и агрегат са "неубиваеми" и не се нуждаят от каквито и да било подобрения. За съжаление Legacy Overland не съобщават колко струва реновирането на военните ветерани.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.

Свързани новини