Отидете към основна версия

10 420 29

Употребявано Audi за града под 5000 лв.

  • audi-
  • a2-
  • автомобилът на старо

Градският бестселър на инголщатската марка безспорно е моделът А1, но тази кола все още държи доста високи цени на пазара у нас за употребявани автомобили. Ако искате нищо по-евтино, пак Audi и пак градска кола, то не е лошо да обърнете внимание на един позабравен модел. Става дума за А2, който преди появата на А1 беше най-малкия модел на германската компания. Моделът се произвежда от 1999 до 2005 година.

А2 представлява нещо средно между градски хечбек и миниатюрен ван. За да налеете вода в чистачките, трябва да демонтирате предната решетка, която се държи от специални щипки. Ако пък се наложи по-сериозна интервенция по мотора, целият преден капак се отстранява. Не е много практично, но за сметка на това е интересно като концепция.

Идеята за неотваряем капак на моторния отсек иска да покаже колко безпроблемни са тези автомобили. Това принципно е така, като недостатъците на колата са свързани с прекалено малък резервоар (34 литра), силен крен в завои, и немалки аеродинамични шумове в купето. Все пак за евтина градска премиум кола е добър вариант. Какви Audi-та А2 се продават у нас, вижте ТУК.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини