Отидете към основна версия

6 490 11

Ferrari печели по €69 хил. на кола

  • ferrari-
  • печалба

Ferrari е най-рентабилният производител в света за първите шест месеца на годината, сочат резултатите от изследване на проф. Фердинанд Дуденхофер от университета в Дуисбург. Култовата италианска марка реализира оперативна печалба от €69 000 от всеки продаден автомобил. На другия полюс е Jaguar Land Rover, която прибира по едва €800 на кола, съобщава Boerse-Expert.

Най-рентабилна сред германските компании е Porsche, която печели два пъти повече от продаден автомобил в сравнение с Mercedes-Benz, BMW и Audi - средно по €17 000 срещу €9 000. Изследването на проф. Дуденхофер показва също, че всяко купено Maserati носи на компанията по около €5 000, колкото е печалбата и на Volvo.

Интересен е случаят с Bentley. Всеки продаден нов автомобил генерира загуба от €17 000 за британската марка, която обяснява това с огромните си инвестиции в електрически технологии. Подобна е ситуацията с Tesla, която губи по €11 000 на продаден електромобил. Rolls-Royce и Lamborghini не публикуват финансовите си резултати е не участват в проучването.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини