Отидете към основна версия

6 756 12

Вижте кои са най-продаваните коли за 2018-а

  • jato dynamics-
  • автомобили-
  • класация-
  • продажби-
  • 2018

Експертите от аналитичната агенция JATO Dynamics публикуваха статистика за продажбите на нови автомобили в световен мащаб. Класацията е за първата половина от 2018-а и обхваща 56 ключови пазара по цял свят.

Статусът на най-продаван автомобил отново се потвърждава от пикапа Ford F-Series. С резултат от 534 827 продадени бройки тази кола, която не се продава у нас, бележи ръст от 3% спрямо аналогичния период за миналата година.

Второто място е за японския седан Toyota Corolla (без да се смятат продадените бройки от хечбека Auris). Японците са реализирали 478 122 автомобила за първите шест месеца от годината, което също е ръст с 1.2% спрямо същия период от 2017-а.

Въпреки края на жизнения си цикъл, седмата генерация на Golf все още е актуална на много места по света. Третата позиция в класацията на световните автомобилни бестселъри е за европейския лидер Volkswagen Golf (431 837 продадени коли и ръст от 0.6%).

В Топ 10 на световните бестселъри влизат още Honda Civic и Toyota RAV4, която измества Nissan X-Trail на шестата позиция и се превръща в най-продаваното SUV в света. След това се нареждат Volkswagen Passat, Honda CR-V, Honda HR-V и Chevrolet Silverado.

Интересно е още, че в топ 50 вече намират място и "чистокръвни" китайски автомобили - на 19 място е миниван с име Wuling Hongguang, а на 26-о е SYV-то Haval H6. Пазарен лидер за първото полугодие очаквано е Китай, следван от САЩ и Япония. След тях се подреждат пазарите в Индия, Германия, Великобритания, Франция, Италия, Бразилия и Канада.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини