Отидете към основна версия

7 912 33

Противоречив дизайн за новото BMW

  • bmw-
  • vision inext

Баварската марка разпространи видео тийзър на съвършено нов модел. Презентацията на колата е насрочена за септември и по думи на представители на марката, ще се проведе в необичаен формат. По-конкретно става дума за изцяло електрически кросоувър под название Vision iNext.

По време на представянето, хората от BMW ще покажат концепция на модела, серийната версия на който ще има за цел да се противопостави на излизащите аналогични серийни варианти на другите две германски премиум марки, които също ще бъдат показани този месец.

Става дума за моделите EQC и e-tron, съответно на Mercedes и Audi. Иновацията на BMW е създадена по мотиви на прототипа Vision iNext, но появата и като сериен вариант ще е не по-рано от 2021 година. В интернет пространството обаче се развихри сериозна дискусия относно дизайнът на новото BMW.

Според мнозина той не отговаря на претенциите на марката, а други смятат, че серийната версия ще е значително "по-обрана". Най-критикувана е формата на светещите бъбреци, която е определяна като абсолютно незадоволителна за престижно возило от този клас.

Що се отнася до самото необичайно представяне на модела, то интересното е, че ще се състои на борда на товарен самолет Boeing 777F, с който оперира подразделението Lufthansa Cargo. Самолетът ще излети на 9 септември от Мюнхен до Ню Йорк, Сан Франциско и Пекин, като по време на полета ще се състои самата презентация. Пътешествието ще завърши на 14 септември във Франкфурт.

Въпреки необичайната презентация, специалисти отбелязват, че по отношение на въпросната иновация, баварците изостават от своите преки конкуренти. Електрическият Jaguar I-Pace вече се продава на пазарите в Европа, Китай и САЩ, а както вече споменахме Audi и Mercedes са готови със серийни версии.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини