Отидете към основна версия

14 172 42

Ето го новото BMW iNEXT: Харесва ли ви?

  • bmw-
  • inext

Новият модел все още е под формата на концепция и е предвестник на очаквания през 2021 година сериен електрически кросоувър. Това ще е втората електрическа иновация след iX3 - електромобили с марка BMW от пето поколение.

По думи на председателя на съвета на директорите на BMW, това ще е автомобил, който ще обедини в себе си всички ключови технологии на бъдещето - електрически силов тракт, постоянен контакт с глобалната мрежа и автономно управление.

Съгласно плановете, до 2025 година BMW ще пусне на пазарите 25 нови електрифицирани коли, от които 12 ще са чисти електромобили. Както вече споменахме BMW iNEXT е вторият от тях.

Серийната версия на BMW iNEXT, макар и със закъснение, ще има за цел да се противопостави на излизащите аналогични серийни варианти на другите две германски премиум марки, които също ще бъдат показани този месец.

Става дума за моделите EQC и e-tron, съответно на Mercedes и Audi. Дизайнът на новото BMW iNEXT обаче разбуни духовете и в интернет пространството се развихри страхотна дискусия.

Мнозина определят външният вид на концепцията като силно противоречив и несъвпадащ с общия екстериорен вид на автомобилите с марка BMW. Не е изключено серийната версия да е доста по-различна.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини