Отидете към основна версия

34 296 45

Поздрав от японските босове

  • bmw-
  • 7er-
  • e38-
  • l7

Рекламният девиз "Ще обикнете задръстванията" не помогна на BMW 7er E38 да измести Mercedes-Benz S-Klasse от върха на автомобилния Олимп. Някои представители на моделното семейство обаче се оказват предпочитан избор дори сред най-преданите почитатели на W140 - босовете на японската мафия.

През по-голямата част от живота си това BMW L7 прекарва именно в служба на якудза. Озовала се незнайно как в Полша, лимузината не е мръднала от състоянието си, когато е доставена на купувача през 2001 г.

Автомобилът е изработен по поръчка и разполага с всички мислими и немислими екстри от началото на века. На борда има хладилник, телефон, аудиосистема с 14 високоговорителя и мощност 440 Вт, навигационна система, DVD, телевизор и т.н.

Салонът е декориран с изключително скъпи породи дървесина и кожа от най-високо качество. BMW предлага L7 и в изпълнение с лека броня (клас B4), което носи името Protection.

Баварците не пропускат да подчертаят превъзходството на автомобила в пряко сравнение с конкуренцията. "Разстоянието между седалката на водача и мястото зад него в S-Klasse е 845 мм, а в L7 - 1 127 мм", гласи рекламния каталог.

Дългата 5.4 метра баварка е оборудвана с 12-цилиндров двигател M73B54 с работен обем 5 379 куб. см и мощност 326 к.с. От специалния модел са създадени общо 899 бройки, 102 от които през последната година на производството. Една от тях е именно този автомобил.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини