Отидете към основна версия

12 228 31

Илиев атакува с кола за 270 000 евро

  • skoda

Петкратният рали шампион на България Димитър Илиев и навигаторът му Янаки Янакиев представиха автомобила си за новия сезон 2010-та година. Митко ще пилотира VRT Skoda Fabia S2000.

Автомобилът е собственост на отбора основно благодариние на спонсора на тима Vivacom и подкрепата на Skoda. Колата струва 270 хиляди евро. Целта пред Vivacom rally team, както е кръстен отбора, е спечелването на националния рали шампионат.

Тандемът Илиев/Янакиев ще стартира и в рали Блъгария от 9 до 11 юли, което тази година е кръг от Световния шампионат /WRC/. Амбициите там са за спечелване на клас S2000. Този автомобил е по-мощен от предишното Mitsubishi.

Бензиновият агрегат на Fabia S2000 е с мощност 265 к. с. и максимален въртящ момент 245 Нм. Предаването на момента е и към четирите колела през шестстепенна секвенциална трансмисия и два механични диференциала.

Още от по-интересното оборудване на автомобила представляват летите джанти OZ. Те са с размер 15 цола и са обути с гуми за макадам BF Goodrich. Спирачките са дело на небезизвестната компания Brembo, а електрониката е Magneti Marell.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини