Отидете към основна версия

5 802 22

Най-мощният и бърз Kodiaq вече не е тайна

  • skoda-
  • kodiaq-
  • rs-
  • париж 2018

През последните седмици Skoda неуморно бомбардираше медиите с тийзъри на най-мощния и бърз Kodiaq. Руското сп. "Авторевю" обаче съсипа изненадата часове преди официалната премиера на модела в Париж, като публикува снимки на всъдехода.

Kodiaq RS ще бъде едно от най-скъпите предложения в каталога на Skoda, но въпреки това отстъпва по сухи характеристики както на топ версията на Superb с 280 к.с. и четири задвижващи колела, така и на Octavia RS 245 с предно предаване.

Всъдеходът ще се оборудва с най-мощната версия на 2.0-литровия TDI н VW с два турбокомпресора, познат от Tiguan. Еднакви са и показателите за мощността и въртящия момент - 240 к.с. и 500 Нм. Двигателят ще работи със седемстепенна предавателна кутия с два съединителя DSG и муфа за включване на задния мост.

От Skoda все още не са обявили официално динамичните характеристики на Kodiaq RS, но близкият по габарити и тегло Tiguan Allspace със същия мотор ускорява от 0 до 100 за 6.7 сек. и развива 228 км/ч. За сравнение Superb с 280 коня спринтира до 100 за 5.8 сек., а Octavia RS 245 - за 6.6.

RS ще се отличава от по-обикновените версии на Kodiaq по 20-цоловите колела Xtreme с гуми с размер 235/45, светлоотражателят по цялата широчина на задната броня, различния въздухозаборник и черните декорации вместо хром. Светодиодните фарове влизат в серийното оборудване.

В салона има нови кресла с интегрирани подглавници и велурена тапицерия, скосен в основата волан и метални декорации на педалите. Виртуалните показателни уреди, които влизат в стандартната екипировка, са снабдени с допълнителен спортен режим, при който оборотомерът и скоростомерът се изобразяват в центъра на дисплея. Kodiaq RS ще стане първата Skoda със системата Dynamic Sound Boost, която създава илюзията за агресивен звук на мотора с помощта на говорителите на аудиосистемата.

В Европа продажбите на най-бързия всъдеход на Skoda започват скоро след дебюта на автосалона в Париж. Ориентир за цената дава Tiguan Allspace с 240 к.с. в богатата комплектация Highline, който струва 90 236 лв.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини