Last news in Fakti

1 Октомври, 2018 13:39 5 790 22

Най-мощният и бърз Kodiaq вече не е тайна

  • skoda-
  • kodiaq-
  • rs-
  • париж 2018

През последните седмици Skoda неуморно бомбардираше медиите с тийзъри на най-мощния и бърз Kodiaq. Руското сп. "Авторевю" обаче съсипа изненадата часове преди официалната премиера на модела в Париж, като публикува снимки на всъдехода.

Kodiaq RS ще бъде едно от най-скъпите предложения в каталога на Skoda, но въпреки това отстъпва по сухи характеристики както на топ версията на Superb с 280 к.с. и четири задвижващи колела, така и на Octavia RS 245 с предно предаване.

Всъдеходът ще се оборудва с най-мощната версия на 2.0-литровия TDI н VW с два турбокомпресора, познат от Tiguan. Еднакви са и показателите за мощността и въртящия момент - 240 к.с. и 500 Нм. Двигателят ще работи със седемстепенна предавателна кутия с два съединителя DSG и муфа за включване на задния мост.

От Skoda все още не са обявили официално динамичните характеристики на Kodiaq RS, но близкият по габарити и тегло Tiguan Allspace със същия мотор ускорява от 0 до 100 за 6.7 сек. и развива 228 км/ч. За сравнение Superb с 280 коня спринтира до 100 за 5.8 сек., а Octavia RS 245 - за 6.6.

RS ще се отличава от по-обикновените версии на Kodiaq по 20-цоловите колела Xtreme с гуми с размер 235/45, светлоотражателят по цялата широчина на задната броня, различния въздухозаборник и черните декорации вместо хром. Светодиодните фарове влизат в серийното оборудване.

В салона има нови кресла с интегрирани подглавници и велурена тапицерия, скосен в основата волан и метални декорации на педалите. Виртуалните показателни уреди, които влизат в стандартната екипировка, са снабдени с допълнителен спортен режим, при който оборотомерът и скоростомерът се изобразяват в центъра на дисплея. Kodiaq RS ще стане първата Skoda със системата Dynamic Sound Boost, която създава илюзията за агресивен звук на мотора с помощта на говорителите на аудиосистемата.

В Европа продажбите на най-бързия всъдеход на Skoda започват скоро след дебюта на автосалона в Париж. Ориентир за цената дава Tiguan Allspace с 240 к.с. в богатата комплектация Highline, който струва 90 236 лв.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 тъпото

    18 5 Отговор
    Преоблякъл се Илия-погледнал се,пак в тия.
  • 3 228

    16 14 Отговор
    Малиии, 228 км/ч максимална скорост - уауу, всички сме много впечатлени от това "върхово" постижение.............
  • 4 Гошо

    18 22 Отговор
    VAG са номер едно по качество, дизайн и надежност и това е едно от доказателствата.

    Коментиран от #16, #17

  • 5 цистит

    14 8 Отговор
    Ваг са най-добрата марка и то дори с най-голям процент от дефекти и трошливи двигатели в СВЕТА
  • 6 855

    11 7 Отговор
    Тия освен жалките си смрадляци с които изтровиха сума народ из Европа друго не могат да направят. Нали пуснаха електрически Ауди СУВ, поне хибридна да беше шкодата като върхово изпълнение.
  • 7 Ужас

    12 10 Отговор
    Кара трошляк на 15 години, и другия кош на 10 години. Почнали компетенция за флагмани да редят....
  • 8 Андреа

    8 6 Отговор
    Има таралясник взел акъл да дава...
  • 9 Ивана

    9 8 Отговор
    Най - обичам комплексари с натокани брички на баща ми в сервиза кинти да наливат... Този Кодиак ще е мой...
  • 10 Ввв

    8 3 Отговор
    “Убавец”
  • 11 Ира

    8 5 Отговор
    BG, пръчките са в комплексите яко, има отпадък на 10 и повече години, с 20 лева в джоба и гориво за 100 километра. Взели да се филмират, че са оборотни, а са смесени клесавци...
  • 12 Ина

    4 4 Отговор
    Кара картал, реди акъл...
  • 13 Милена

    7 6 Отговор
    Сваля пичета, много оборотен с бангията на 10 години , на светофара гледа в пода от спрялата до него нова кола.
  • 14 V 8

    11 4 Отговор
    За 90 бона ще добавя още 10 и ще си купя нов Форд Мустанг 5 литров вечен двигател!!!
  • 15 гостенчето

    8 2 Отговор
    100 бона за Шкода????
    Тия не са в ред.....
  • 16 Гост

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Гошо":

    Същото като УАЗката само ,че по-скъпо.
  • 17 Историк

    1 3 Отговор

    До коментар #4 от "Гошо":

    Предполагам сте историк ... били са преди време, сега живеем в друга реалност, до 5-6 години Фолксваген ще бъде заличен.

    Коментиран от #19

  • 18 Отчето

    1 1 Отговор
    Ако заличат ВАГА. ти ще минеш пак на жигули бе хайванин прост. Най големия гигат в автомобилостроенето щял да заличи утрепка такава
  • 19 123

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "Историк":

    Вероятно тогава ще преживееш исторически оргазъм, че някой друг се е провалил. Такива като теб от това се хранят. Ти си типичния пример на поговорката - не е важно на мен да ми е добре, а на Вуте да му зле. Жалко, че доста българи разсъждават като теб. За твое съжаление глупостите, които пишеш са далеч от пазарните реалности. Тази година ФВ отново увеличават продажби и пазарни дялове, включително благодарение на Шкода. Това едва ли ще промени за 5-6 години. По интересния въпрос е тесла как ще се развива след 1-2 години, когато всички производители пускат конкурентни автомобили - само ФВ ще извадят около 30 такива модела.

    Коментиран от #20

  • 20 3210

    0 1 Отговор

    До коментар #19 от "123":

    Какви 30 "такива" модела. Такива на които пише "електро" на капака ли? Ако клиентите не могат сами да измерят вредните емисии, та тарикатите ги лъжат, пробег, ускорение, максимална скорост и деградация на батерията няма как да се скрие, а Тесла нямат все още конкуренция дори на модела си от преди 6 години. Няма и да има до 2022г. ПОНЕ. Тесла вече цяла година прави тестови курсове и демонстрация пред клиентите на камион, който според инженерите на Мерцедес, противоречи на природните закони и не е възможно да съществува. Производство на този "невъзможен" камион започва догодина, а трябваше тогава Тесла отдавна да е фалирала, според конкретните. Толкоз за "убийците на Тесла"

    Коментиран от #21

  • 21 123

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "3210":

    В продуктовата гама на ФВ са планирани над 30 модела, които ще започнат да се предлагат на пазара от 2020. Тоест разбирай - всеки модел на групата ще има електрически аналог. Не знам тесла дали нямат конкуренция, но знам, че нямат такава в цената. Уникално скъпи и много китайско изглеждащи. Колкото за невероятните им параметри - отвори Мобиле и виж тесли на няколко години - какви са им реалните пробези описани от продавачите - около 300 км. Пълен смях. Нямат изградена сервизна мрежа. За една текуща сервизна инспекция трябва да ходиш до Германия. Отделно, че струваше около 2-3000 долара на година - справка в сайта на тесла. А на измисленият им влекач основната характеристика беше, че ускорявал до 100 км за 3-4 секунди. Драгстър ли си купувам или влекач. А ако ползваме ноу-хауто на тесла - догодина почват производството, ама първите доставки ги чакайте 2025-та, евентуално..
  • 22 3210

    0 0 Отговор
    Последното изречение за Audi ли се отнасяше? Още през 2009 година анонсираха че от следващата година започват производство на електромобили. Тесла модел 3 беше анонсирана 2016 година, а сега след огромно забавяне, само за последните шест месеца от годината ще произведат повече бройки, отколкото е произвел настоящият бестселър Nissan Leaf от създаването си досега. Ако се подиграваш на пробегът на Тесла, посочи поне един електромобил с по-добър пробег? Само един. Чисто новите електромобили на останалите производители не могат да изминат поне пробегът на 6-годишна Тесла, въпреки деградацията на батериите и.