Отидете към основна версия

7 084 25

Toyota започна да приема поръчки за новата Supra

  • toyota-
  • supra-
  • детройт 2019

Следващото поколение на култовата Supra ще дебютира официално на автосалона в Детройт през януари, обявиха от Toyota. Германското представителство на марката обаче предоставя възможност на най-нетърпеливите почитатели на модела да резервират отсега първите 900 бройки, което ще ги направи автоматично членове на Supra 900 Club. Какво точно ще представлява той все още не е съвсем ясно.

Няма яснота и около цената на новото купе. От Toyota вече обявиха, че Supra определено няма да бъде евтина, а главният инженер на проекта Тетсуя Тада нарича автомобила "убиец на Porsche-та". Това дава основание на много специалисти да смятат, че моделът ще струва колкото Cayman GTS - около €80 000-€90 000.

Toyota показа предсериен прототип на новата Supra на Фестивала на скоростта в Гуудууд през юли. Тогава купето, покрито с плътен камуфлаж, взе участие в състезание по планинско катерене. Серийната версия на колата ще споделя платформата и трилитровия шестцилиндров двигател с BMW Z4, но ще има съвсем различни настройки на шасито.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини