Отидете към основна версия

8 054 5

Чували ли сте за BMW Phantom?

  • bmw-
  • phantom-
  • хот-род

Името на този странен автомобил е измислено от неговия автор - майсторът Сергей Назаренко, който разработва това BMW с ретро форми за цели осем години.

Необичайният автомобил, който е наречен BMW Phantom, е изработен в ретро стил, като в него се откриват детайли от довоенните Bugatti и Ford V8.

В основата на ретро BMW-то лежи шаси от BMW 340, производство 1938 година, но всички останали възли и агрегати са или самоделно направени, или заимствани от съвременни автомобили.

В салона добре са съчетани естествена кожа и дърво, като са интегрирани и различни екстри, включително и камера за заден ход.

Под капака на BMW Phantom е монтиран 2.8-литров редови шестак от BMW, който е с мощност от 215 конски сили. Моторът работи съвместно с петстепенна механична скоростна кутия.

Своеобразният хот-род без проблеми ускорява до 160 км/ч, като според думите на своя създател, може да вдигне и още, но той по обясними причини не смее да го "натиска".

Автомобилът е редовен участник в различни автомобилни изложения и ретро изложби, като собственикът му го използва често и за по-дълги пътешествия.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.

Свързани новини