Отидете към основна версия

50 591 77

В гаража на българина с Bugatti-то (ВИДЕО)

  • ваньо алексиев-
  • bugatti-
  • chiron

В началото на лятото стана ясно, че българинът Ваньо Алексиев е един от 500-те собственика на новото Bugatti. Става дума за модела Chiron, който ще бъде произведен в тираж от 500 бройки и е с единична цена от 2.5 млн. евро.

Въпросното Bugatti Chiron разполага с шестнайсетцилиндров W-образен двигател, мощността на който е 1 500 конски сили. Производителят на колата твърди, че максималната му скорост е над 400 км/ч.

Четирите компресора при Bugatti Chiron се монтират на уникалния W-образен шестнайсетцилиндров бензинов двигател. Турбините са разделени на две двойки, като всяка от тях отговаря за осем цилиндъра. Това решение е добре познато като двустепенно турбо и се среща при много и далеч по-достъпни автомобили от Chiron.

Никой обаче не предлага две такива двойни турбини и поради тази причина никой не може да се доближи до представянето на този агрегат. Пиковата му мощност е 1 500 конски сили, а максималният въртящ момент - 1 600 Нм. Последните се достигат в диапазона 2000-6000 об/мин, а динамичните характеристики, както знаем, са потресаващи.

Влогърите от DizzyRiders успяха да надникнат в гаража на Ваньо Алексиев и да снимат единственият екземпляр от Chiron, който се намира на родна земя. Вижте го.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.

Свързани новини