Отидете към основна версия

31 269 73

Две евтини дизелови коли в България

  • автомобилът на старо-
  • fiat-
  • punto-
  • skoda-
  • fabia-
  • дизелови двигатели

Такива определено има доста и въпреки европейската инвазия против дизеловите коли, то българите продължаваме да си харесваме автомобилите, задвижвани от по-тежкото гориво. У нас обаче на почит са големите дизелови коли, но сега ще ви обърнем внимание на два градски автомобила с дизелови двигатели. Те, естествено не са нито най-безпроблемните, нито най-икономичните, но са добро предложение спрямо съотношението цена предлагане в България.

Fiat Punto 1.3 JTD


Факт е, че 70 к.с. мощност не са никак много, но от друга страна е факт, че е хубаво да имаш нисък пътен данък. Пък и фейслифтът на второто поколение на Punto (2003 - 2005 г.) не е от най-тежките коли. Италианската компания Fiat е известна с ефективните си турбодизелови двигатели, които години наред доставя на редица производители, сред които и Opel. Като всяка друга италианска кола на години, при покупката на Punto също трябва да се внимава за проблеми с електрониката. Вижте какви дизелови екземпляри от Fiat Punto се предлагат у нас ТУК

Skoda Fabia 1.4 TDI


Доста спорния трицилиндров 1.4 TDI двигател на Volkswagen се вгражда и във Fabia, която е студена и скучна като визия, но за сметка на това е доста практична, тъй като за по-ниска цена може да бъде открита дори в комби версия. Става въпрос за първото поколение на модела, което се произвежда от 1999 г. до 2007 г. Като недостатък можем да отбележим доста ниските нива на оборудване, с които през онези години бе известна чешката компания. Избягвайте коли, които са били използвани като такси. Причините са ясни. Ето и какви са предложенията на нашия пазар ТУК.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини