Отидете към основна версия

9 966 23

Ford пусна свръхикономична Fiesta

  • ford-
  • fiesta-
  • econetic

 

Европейското подразделение на Ford започна производството на един от най-икономичните автомобили. Името му е Fiesta ECOnetic и се сглобява в заводите на марката в Кьолн. Според представители на компанията разходът на Fiesta ECOnetic е само 3.3 литра на 100 километра.
 
Под капака на най-икономичната Fiesta е монтиран 1.6-литров турбодизелов двигател Duratorq TDCi. Максималният въртящ момент от 205 Нм също е доста приличен за подобен малък автомобил. Моделът се произвежда с във версии с три и пет врати и няколко нива на оборудване.
Още нещо интересно, което заяви лично шефът на Ford of Europe, е, че въпреки изключително ниския разход на гориво динамичните качества на автомобила са по-добри от аналогичните модели на конкуренцията. Икономията на гориво обаче се постига не само за сметка на този агрегат.
 
В автомобила са интегрирани start/stop система и такава за регенериране на спирачната енергия. На арматурното табло има индикатор, показващ коя е най-удачната предавка при дадена скорост. Всичко това прави автомобила по-икономичен и от доста от т.нар. хибриди, на които им помага електромотор.
 
Допълнителен принос за икономията на гориво имат и новите аеродинамични елементи по екстериора, сниженият клиренс и гумите с нисък коефициент на съпротивление. От компанията се надяват, че през тази година поне половината от продадените коли Fiesta ще са с индекс ECOnetic.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини