Отидете към основна версия

12 503 33

Американската съдба на един стар Benz

  • mercedes-benz-
  • eurowise-
  • w108-
  • w109-
  • s-klasse-
  • тунинг

Когато през 1963 г. Пол Брак създава дизайна на новия флагмански Mercedes-Benz W108/W109, надали е допускал, че половин век по-късно елегантната му творба ще се превърне в бесен хот род.

Лимузината от снимките е дело на ателието Eurowise от Северна Каролина. Започнала е живота си през 1969 г. като Mercedes-Benz 280S, а днес прилича на реквизит от холивудска мегапродукция.

Занижено е не само окачването, а и покривът на автомобила. Отпред е монтирана броня от BMW E38 Alpina, но най-впечатляващата особеност са задните врати, които се отварят обратно на посоката на движение.

В салона са комбинирани кожа, велур и въглеродни нишки. Воланът с три спици е взет от модерен Mercedes-Benz C63 AMG, а оборудването е допълнено с централно заключване, модерна аудиосистема и Bluetooth.

Стандартният 2.8-литров шестцилиндров двигател на W108 никога не е бил еталон за динамика и от Eurowise са решили да го заменят с доказана мускулатура в лицето на 5.3-литров V-образен осмак LS от Chevrolet, подсилен с огромен турбокомпресор Borg Warner S366. Скоростната кутия е шестстепенен Tremec T56 като в Corvette и Mustang.

Предвестникът на днешната S-Klasse е получил също пневматично окачване, което му позволява да подскача като лоурайдър, а зад 18-цоловите поръчкови джанти надничат спирачки Brembo с 380-милиметрови дискове и 8-бутални апарати.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини