Отидете към основна версия

4 194 8

Smart с 2000 к.с. (ВИДЕО)

  • smart-
  • fortwo-
  • huey-
  • реактивен двигател-
  • тунинг

Телюрайд е живописно градче, сгушено в Скалистите планини в щата Колорадо. Надморската височина е близо 2 700 метра, а природата - възхитителна, но разреденият въздух не облагодетелства никак любителите на високи скорости.

За да се справи с този проблем, телюрайдчанинът Бил Бърг е модифицирал "леко" своя Smart ForTwo от 2008 г. Малката европейска количка се е сдобила с реактивен двигател GE T58 от хеликоптер Huey.

Грамадната турбина е монтирана на мястото на пасажерската седалка, а оборудването заема цялата задница на дребосъка. Това със сигурност е влошило и бездруго ограничената функционалност на Smart, а разходът на гориво е потресаващите 15 галона (56.8 литра) за 10 минути работа, но пък всяка от 2 000-те конски сили си струва неудобствата.

Реактивният Smart вдига 170 мили/ч (274 км/ч) за около 9 секунди. Бърг смята, че максималната скорост надхвърля 220 мили/ч (354 км/ч), но теорията му може да бъде проверена единствено от пилот без никакъв инстинкт за самосъхранение.

Най-забавното в цялата история е, че реактивният Smart има съвсем законна регистрация и разрешително да се движи по цивилната пътна мрежа, а номерът " Jet Car" изобщо не е "за парлама". Трицилиндровият заводски двигател на количката е запазен, но вече задвижва предните колела.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини