Отидете към основна версия

3 587 20

Стачка спря главния завод на Audi

  • audi-
  • стачка-
  • протест-
  • синдикат-
  • ahfsz

Производството на автомобили в завода на Audi в Инголщад бе преустановено за поне едно денонощие заради протест на работниците в унгарската фабрика на компанията. Работниците в Дьор стачкуват от миналия четвъртък с настоявания за увеличение на заплатите.

В унгарското предприятие на Audi се сглобяват моделите A3, TT и Q3. Заводът обаче произвежда и много компоненти за останалите фабрики на марката и спирането на работа прекъсва веригата от доставки.

Унгарските работници поставиха пред ръководството на компанията искания за значително увеличение на заплащането и повече социални гаранции. Според синдиката AHFSZ заводът в Дьор има около 14 000 служители, което го прави едно от най-големите предприятия на Audi.

През уикенда представители на ръководството и профсъюза са водили преговори, но не са достигнали до разбирателство. От Audi са предложили да увеличат заплатите с 20% през тази и следващата година.

Работниците обаче настояват за незабавно увеличение с 18%, за да се изравнят заплатите им с тези на колегите от словашкия завод на компанията. Според AHFSZ те вземат 28% повече от унгарците.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини