Отидете към основна версия

10 154 36

Capri се завръща

  • ford-
  • capri-
  • focus-
  • mondeo

Ford планира да запълни празнина в гамата си, заради която компанията изостава от конкуренцията. Последните опити на марката в сегмента на спортните купета не могат да се нарекат особено успешни. Cougar бе тотален търговски провал, а Puma се състезава в най-леката категория. В Кьолн явно са решили, че е крайно време да изтъпат от прахта култовото име Capri.

Според френското сп. L'Automobile Magazine това ще се случи през 2014 г. Новото Capri ще бъде по-малко от прочутия си предшественик, чието производство бе прекратено през 1989-а след 20-годишна успешна кариера. Купето ще бъде построено на платформата на Focus, а дизайнът му ще следва стилистиката на наскоро представения Fusion и европейската му версия Mondeo.
 
Ако французите се окажат прави, Capri III ще бъде с предно предаване и ще се оборудва с четирицилиндрови турбодвигатели. L'Automobile Magazine не изключва възможността за появата на вариант с четири задвижващи колела. Той щял да бъде хибрид, в чийто заден мост щели да бъдат интегрирани два електромотора.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини