Отидете към основна версия

10 237 17

300 луксозни коли изчезнаха след международен форум в Папуа Нова Гвинея

  • азиатско-тихоокеанско икономическо сътрудничество-
  • папуа нова гвинея-
  • maserati-
  • bentley-
  • скандал

Полицията в Папуа Нова Гвинея издирва 284 луксозни лимузини, закупени за превоз на световните лидери по време на срещата на върха на организацията за Азиатско-тихоокеанско икономическо сътрудничество (АТИС) миналия ноември, съобщава Reuters.

До момента са открити най-скъпите автомобили, сред които 40 Maserati-та и 3 Bentley-та. Не така обаче стои въпросът с по-евтините модели на Toyota, Ford и Mitsubishi. Органите на реда признават, че 9 тях са откраднати, друга част се смятат за безследно изчезнали, много са върнати от шофьорите разбити, а за останалите просто няма информация.

Гигантската поръчка за луксозни коли преди срещата на организацията за Азиатско-тихоокеанско икономическо сътрудничество предизвика протести сред местното население, възмутено от арогантното харчене на бюджетни средства на фона на епидемията от полиомиелит на Папуа Нова Гвинея. Някои от закупените лимузини струват по $300 000, но властите оправдаха разточителството с обещание по-късно колите да бъдат продадени на търг.

Това съвсем не е единственият скандал, избухнал покрай срещата на АТИС, която се провежда за втори път в най-бедния член на организацията Папуа Нова Гвинея. Няколко дни след закриването на форума местни полицаи и военни устроиха погром над Парламента, тъй като не им било платено за положения извънреден труд.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини