Отидете към основна версия

4 485 12

Lamborghini разказа за четвъртия си модел

  • lamborghini-
  • estoque-
  • стефано доменикали

Шефът на Lamborghini Стефано Доменикали разкри информация за четвъртия модел на марката в интервю за британското сп. Autocar. Компанията планира да допълни гамата от Huracan, Aventador и Urus с четириместен автомобил от клас Gran Turismo.

Според Доменикали работата по новия модел вече е започнала, но проектът ще получи зелена светлина единствено ако продажбите на Lamborghini продължат да растат в периода 2020-2025 г. В момента компанията не разполага с достатъчно средства, за да финансира разработката на автомобила.

Как би могъл да изглежда бъдещият гранд турър показва концептуалният Estoque, показан през 2008 г. Изработеният в единствен екземпляр прототип стана първото Lambo с двигател отпред от времената на LM002.

Estoque бе оборудван с 5.2-литров V10 от Gallardo и седемстепенна роботизирана трансмисия. Обявената преди 11 години прогнозна цена на евентуалния сериен модел бе $230 000. Според Доменикали именно такъв автомобил би помогнал на Lamborghini да достигне годишен тираж от 10 000 коли.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини