Отидете към основна версия

14 492 33

Mercedes-Benz готви съперник на BMW X6

  • mercedes-benz-
  • glc

Mercedes-Benz подготвя нова гама от кросоувъри, първият от които ще се появи на пазара през 2012 година. Става въпрос за компактния BLK, който ще е пряка конкуренция на BMW X1. По-интересната новина обаче е, че в Щутгарт са се захванали и с разработката на още един спортен кросоувър.

Идеята е бъдещата разработка, която ще носи индекса GLC, да се намеси в преразпределянето на пазара в класа на BMW X6. На този  етап това е само непотвърдена информация и от немската компания за сега отказват каквито и да било коментари.

Интересното е, че евентуалният автомобил ще използва удължената платформа на новото поколение B-klasse. Според други слухове Mercedes-Benz GLC-Klasse няма да се предлага стандартно със задвижване 4х4. Такова ще има, но то ще е включено в списъка с опции.

Според немската преса GLC ще е с дължина около 4.5 метра и ще се оборудва с двигателите на C- и E-класите на Mercedes-Benz. Напълно вероятно е автомобилът да получи и V-образния осмак с обем 5.5 литра, развиващ мощност в зависимост от модификацията от 544 до 571 к.с. Така инженерите от Щутгарт ще отговорят на предизвикателството на баварците, отправено с BMW X6 M.

Предположенията са, че GLC ще се появи в дилърските центрове на компанията през 2014 година.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини