Отидете към основна версия

11 453 15

Brabus монтира електродвигатели в колелата на E-Klasse

  • mercedes-benz-
  • e-klasse-
  • brabus-
  • protean electric
Немското тунинг ателие Brabus, съвместно с един от най-големите производители на електродвигатели Protean Electric, разработи уникален хибриден вариант на седана Mercedes-Benz E-Klasse.
 
Доработеният автомобил разполага с 2.2-литров дизелов мотор от новото поколение на щутгартската компания с мощност 170 к.с. По-интересното обаче се крие в задните колела.

 

Именно там инженерите от Brabus интегрират два електродвигателя на Protean Electric, всеки от които притежава мощност от по 110 коня и умопомрачаващ въртящ момент от по 800 Нм.
 
Според представители на Protean Electric, използваните електрически двигатели значително намаляват разхода на гориво, който и без това съвсем не е висок. Точни данни обаче не се посочват.
 
От Brabus твърдят, че хибридната версия на E-Klasse ускорява от 0 до 100 км/ч за 7.4 секунди, а доускорението от 60 до 120 км/ч отнема на седана 5.6 секунди.

 

 

Според официалните данни на Mercedes-Benz стандартна E-Klasse, оборудвана с новия 2.2-литров дизел, дава среден разход на гориво 5.3 литра на 100 километра пробег. Хибридът на Brabus ще харчи по-малко с 30%.
 
Съдейки по тези данни, може да се изчисли, че хибридната тунинг разработка ще харчи 3.7 литра на 100. Ускорението на хибрида на Brabus и Protean пък е по-добро със секунда и три десети от това на стандартната E-Klasse.
 
На този етап обаче не е ясно какви са перспективите пред този иначе доста интересен хибрид.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини