Отидете към основна версия

4 221 45

Toyota се връща в ралишампионата?

  • toyota-
  • wrc

Ръководството на Toyota разглежда възмоността за завръщане на марката в европейския ралишампионат, съобщава Nikkei.com. Въпроса е повдигнал старши изпълнителният директор Тадаши Ямашина (на снимката), който по-рано оглавяваше отбора на компанията във Формула 1 и поделението Toyota Motorsport.

Според него евентуално участие в състезанията би помогнало на фирмата да възстанови репутацията си след серията технически проблеми, които наложиха отзоваването на милиони автомобили за отстраняване на дефекти на педалите на газта и спирачките и на електрониката. "Toyota само би спечелила от автомобилния спорт в Европа", заявява Ямашина. "Ралишампионатът се радва на широко медийно отразяване."

Изпълнителният директор на компанията уточнява, че решение за завръщане на състезателните трасета може да бъде взето "след лятната ваканция". Той не пояснява за коя от сериите става дума, но според повечето специалисти най-вероятно Toyota ще се цели във WRC, в чиято основна категория в момента се представят само Citroen и Ford.

Toyota напусна световния ралишампионат през 1999 г., когато насочи вниманието си към Формула 1. Заради икономическата криза състезателната програма на японците бе прекратена миналия сезон, въпреки че болидът за 2010 г. бе напълно проектиран.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини