Отидете към основна версия

6 121 19

VW все пак ще покаже новия Golf през октомври

  • volkswagen-
  • golf-
  • i.d.

Volkswagen планира да започне серийното призводство на осмото поколение Golf в края на третото тримесечие на годината, твърди Automotive News Europe, цитирайки няколко източника от Волфсбург. Премиерата на новата генерация на най-продавания автомобил в Европа пък ще се състои през октомври въпреки слуховете, че е отложен за догодина.

Първоначалните планове на Volkswagen предвиждаха Golf VIII да дебютира на салона във Франкфурт през септември. Като официалната причина премиерата му да бъде отложена бе посочено желанието на компанията да не измества фокуса на вниманието от представянето на първия ѝ сериен електромобил I.D.

Впоследствие стана ясно, че новият Golf ще се забави заради проблеми с бордовата електроника. От Volkswagen отрекоха да са се сблъскали с непреодолими технически трудности и заявиха, че отлагането се налага заради нуждата от отстраняване на бъгове в софтуера на цифровия приборен панел, сензорния екран и мултимедийната система.

Последните слухове от Волфсбург гласят, че от гамата на следващия Golf ще отпаднат тривратата модификация, комбито Variant и "всъдеходната" версия Alltrack. Нищожен шанс за оцеляване има също електрическият e-Golf, чието съществуване ще изгуби смисъл след дебюта на I.D.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини