Отидете към основна версия

6 174 14

Първи изображения на електромобила Dyson

  • dyson-
  • електромобил-
  • патент

Британският производител на битови електрически прибори Dyson патентова дизайна на бъдещия си електромобил. На изображенията се вижда петметров кросоувър със седем места, огромни колела и по-голям клиренс от този на Ranger Rover.

Според британското сп. Autocar, което е изготвило рендер на базата на чертежите, междуосието на Dyson ще бъде цели 3 300 мм, а височината - 1 650. Колелата ще бъдат 23- или 24-цолови.

В основата на електромобила ще залегне платформа тип "скейтборд" с няколко електромотора, захранвани от твърдотелни батерии, и самонивелиращо се адаптивно окачване. Каросерията ще бъде изработена от алуминий, тъй като основателят на компанията Джеймс Дайсън нямал доверие в здравина на въглеродните нишки.

В управителния съвет на автомобилното подразделение на Dyson влизат бивши кадри на Aston Martin и BMW, което е косвена предпоставка за позиционирането на бъдещата продукция в премиум сегмента. Електромобилите на компанията ще се конкурират с Tesla и Jaguar Land Rover.

Пилотната партида електромобили ще бъде сглобена в завода на Dyson в английското графство Уилтшир. Серийното производство обаче ще започне в Сингапур догодина.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини