Отидете към основна версия

28 190 51

Най-добрите семейни автомобили на 2019-а

  • класация-
  • рейтинг-
  • семеен автомобил
Американското потребителско издание Edmunds обяви за 12-и път ежегодната си класация на най-добрите семейни модели на пазара. Победителите в различните категории са определени след продължителни тестове и оценка на повече от 30 критерия в пет главни области - пътно поведение, комфорт, интериор, практичност и технологии. Експертите са отчитали също безопасността и семейните удобства.

Най-добър семеен миниван: Honda Odyssey

Odyssey печели точки с екстра, каквато не предлага нито един от конкурентите - вградена прахосмукачка. Японският модел глези пътниците със седалките Magic Slide, които могат да се конфигурират по всевъзможни начини, а камерите позволяват на родителите да държат постоянно под око случващото се в задната част на купето.

Най-добър семеен седан: Honda Accord

С просторния си салон, огромния багажник и изобилието от системи за сигурност още в базовото оборудване Accord е подходящ избор за всички, които странят от SUV-модата.

Най-добър семеен пикап: Ram 1500

Обикновено класическият пикап не се вписва в понятието "семеен автомобил", но в случая с Ram 1500 това не е точно така, особено ако домочадието си пада по забавленията на открито и екскурзиите сред природата. Моделът има удобни задни седалки, най-голямото в класа разстояние за краката на пътниците отзад и пружинно окачване, благодарение на което превъзхожда много SUV-та по отношение на комфорта.

Най-добро малко семейно SUV: Honda CR-V

CR-V има един от най-големите багажници в сегмента, харчи малко и притежава внушителен арсенал от системи за активна безопасност. Сред практичните опции са автоматичната пета врата и безключовият достъп.

Най-добро голямо семейно SUV: Kia Telluride

Най-пресният модел в класацията печели победата в сегмента с комфортния си трети ред седалки, доброто пътно поведение и практични решения като множеството USB-портове. Висока оценка получават и модерните системи за безопасност като функцията за контрол на слепите зони.

Най-добър луксозен семеен автомобил: Mercedes-Benz E-Klasse

Освен че се предлага серийно с двойно предаване, E-Klasse трупа точки с луксозния си интериор. Багажникът на комбито пък поема 640 литра, с което "бенцът" превъзхожда повечето SUV-та.

Най-добро малко луксозно семейно SUV: Volvo XC60

Като всяко друго Volvo, XC60 продължава традициите на марката в областта на безопасността, но добавя към тях стил и комфорт. Макар да е по-скъп от повечето предложения в сегмента, шведът попада по-скоро в долния ценови спектър на луксозните SUV-та, а оборудването включва приятни хитрини като интегрираната детска седалка и интуитивната информационно-развлекателна система.

Най-добро голямо луксозно семейно SUV: Lincoln Navigator

За големи семейства, които истински ценят лукса и комфорта, Navigator няма много алтернативи. Американската грамада глези пасажерите си простор в излишък и екстри като трети ред седалки с електрическо сгъване, система за активно потискане на шума, достъп до безжичен интернет и 10-инчови екрани за местата отзад.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини