Last news in Fakti

29 Май, 2019 17:11 28 171 51

Най-добрите семейни автомобили на 2019-а

  • класация-
  • рейтинг-
  • семеен автомобил
Американското потребителско издание Edmunds обяви за 12-и път ежегодната си класация на най-добрите семейни модели на пазара. Победителите в различните категории са определени след продължителни тестове и оценка на повече от 30 критерия в пет главни области - пътно поведение, комфорт, интериор, практичност и технологии. Експертите са отчитали също безопасността и семейните удобства.

Най-добър семеен миниван: Honda Odyssey

Odyssey печели точки с екстра, каквато не предлага нито един от конкурентите - вградена прахосмукачка. Японският модел глези пътниците със седалките Magic Slide, които могат да се конфигурират по всевъзможни начини, а камерите позволяват на родителите да държат постоянно под око случващото се в задната част на купето.

Най-добър семеен седан: Honda Accord

С просторния си салон, огромния багажник и изобилието от системи за сигурност още в базовото оборудване Accord е подходящ избор за всички, които странят от SUV-модата.

Най-добър семеен пикап: Ram 1500

Обикновено класическият пикап не се вписва в понятието "семеен автомобил", но в случая с Ram 1500 това не е точно така, особено ако домочадието си пада по забавленията на открито и екскурзиите сред природата. Моделът има удобни задни седалки, най-голямото в класа разстояние за краката на пътниците отзад и пружинно окачване, благодарение на което превъзхожда много SUV-та по отношение на комфорта.

Най-добро малко семейно SUV: Honda CR-V

CR-V има един от най-големите багажници в сегмента, харчи малко и притежава внушителен арсенал от системи за активна безопасност. Сред практичните опции са автоматичната пета врата и безключовият достъп.

Най-добро голямо семейно SUV: Kia Telluride

Най-пресният модел в класацията печели победата в сегмента с комфортния си трети ред седалки, доброто пътно поведение и практични решения като множеството USB-портове. Висока оценка получават и модерните системи за безопасност като функцията за контрол на слепите зони.

Най-добър луксозен семеен автомобил: Mercedes-Benz E-Klasse

Освен че се предлага серийно с двойно предаване, E-Klasse трупа точки с луксозния си интериор. Багажникът на комбито пък поема 640 литра, с което "бенцът" превъзхожда повечето SUV-та.

Най-добро малко луксозно семейно SUV: Volvo XC60

Като всяко друго Volvo, XC60 продължава традициите на марката в областта на безопасността, но добавя към тях стил и комфорт. Макар да е по-скъп от повечето предложения в сегмента, шведът попада по-скоро в долния ценови спектър на луксозните SUV-та, а оборудването включва приятни хитрини като интегрираната детска седалка и интуитивната информационно-развлекателна система.

Най-добро голямо луксозно семейно SUV: Lincoln Navigator

За големи семейства, които истински ценят лукса и комфорта, Navigator няма много алтернативи. Американската грамада глези пасажерите си простор в излишък и екстри като трети ред седалки с електрическо сгъване, система за активно потискане на шума, достъп до безжичен интернет и 10-инчови екрани за местата отзад.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 симпли клевър

    47 85 Отговор
    шкода супърб комби 4по4 2019 къде я забравихте? 690 литра багажник ще спука задниците на повечето от колите тук въпреки, че изглеждат големи а 2.0 тси с 280 коня ще спука доста от тях и на гонки също

    Коментиран от #4, #19, #22, #44, #49, #50

  • 2 симпли клевър

    30 52 Отговор
    шкода супърб комби 4по4 2019 къде я забравихте? 690 литра багажник ще спука задниците на повечето от колите тук въпреки, че изглеждат големи а 2.0 тси с 280 коня ще спука доста от тях и на гонки също
  • 3 Случаен

    97 17 Отговор
    Много ми дреме какво мислят тия грандомани. За тях Е класата е компактна, а ако видят нашите минивани ще се учудят как се събират 7 човека - Одисея е 5 метра и малко отгоре. Аман от тия. И на всичкото отгоре използват тъпанарски мерни единици - що е то паунд фут? Какво е миля на галон? Не ми дреме, ние тук ползваме нютон метри и литри на 100км. Писна ми да ги слушам.

    Коментиран от #7

  • 4 Random

    61 35 Отговор

    До коментар #1 от "симпли клевър":

    Тая класация е на ония дебелите идиоти отвъд океана. Затова и няма нормални коли, само големи и тежки дето харчат 30/100

    Коментиран от #5, #45

  • 5 симпли клевър

    21 18 Отговор

    До коментар #4 от "Random":

    мани.. за тях е важно да има за чаши да си пият храната на течност от сламка
  • 6 Йозеф

    36 7 Отговор
    Абе Одисея е идеална за пътуване.
  • 7 Ганьо

    23 7 Отговор

    До коментар #3 от "Случаен":

    Да, на теб ти харесва да си роб в собствената си държава. Без мечти и стремежи, защото ако, недай си боже, ги имаш EU бързо - бързо ще ги смачка с акцизи!
  • 8 смях

    9 57 Отговор
    Най-доброто за семейството е естествено най-сигурното, а това е Tesla. Колкото и да пробутват боклуците с ДВГ няма по-сигурна кола. Дали ще е Model S, 3 или X няма значение.

    Коментиран от #9

  • 9 Random

    30 2 Отговор

    До коментар #8 от "смях":

    Ника много ти отива на коментара
  • 10 Любезния лос

    50 7 Отговор
    Имате много гришна представа за Америка. Никоя от тези машини не прави 30/100. Пожелавам ви да се качите на някой от посочените автомобили, американско изпълнение. Ще си промените представите за семейна кола.

    Коментиран от #38

  • 11 Гостенин

    47 2 Отговор
    Класацията е за американско семейство.Те живеят в друг свят ,където бензина струва между 0,45 -0,75 долара новите коли са евтини и заплатите много по високи със сравнение в България.Всеки който е бил го знае ,но на хубавото се свиква лесно

    Коментиран от #35

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Карам нова кола

    8 18 Отговор
    Рено - Дачия? Къде са в тази класация? Тея камиони не горят 30 на 100 ако ги караш на дълги разстояния. Ако го караш това всеки ден в град където всичко ти е в радиус от 5 6 км максимум... Ще папка нафтичка/бензинче 😁 Пуснете реална класация за Европа/България.
  • 14 А ЕВРОПЕЙСКА КЛАСАЦИЯ НЯКОГА

    14 4 Отговор
    ЩЕ ПУБЛИКУВАТЕ ЛИ ? ТЕЗИ ОТВЪД ОКЕАНА СА ЯСНИ ТЕ СА ЗА ТЯХ.АКО Е ВЪЗМОЖНО ДА ВИДИМ НЕЩО КОЕТО Е ПО- БЛИЗО ДО НАС... И АКО НЕ Е ВЪЗМОЖНО ПАК ИСКАМЕ ДА ВИДИМ КЛАСАЦИЯ С НОРМАЛНИ ЕВРОПЕЙСКИ КОЛИ.СТИГА СТЕ НИ НАСАЖДАЛИ АМЕРИКАНСКИ КЛАСАЦИИ.
  • 15 Мафа Низакура

    13 15 Отговор
    Да ви пикая на амерската класация.
  • 16 Иве

    21 2 Отговор
    Хонда Одисей е най добрата семейна кола 280 коня в класата изглежда като каруца от столипиново сравнение с Японеца
  • 17 хитлер

    10 11 Отговор
    Семейния мерцедес е R-class 10 пъти по добър от E -class

    Коментиран от #18

  • 18 Любезния лос

    17 2 Отговор

    До коментар #17 от "хитлер":

    Поради някаква причина R- класата не можа да се наложи в Щатите. От няколко години не се произвежда. Според мен проблема беше в изчанчения дизайн.
  • 19 Васко

    17 8 Отговор

    До коментар #1 от "симпли клевър":

    Когато Шкоде бие Хонда на драг ми се обади
    2.0 турбо акорда е 280 коня също но с 1.2 сек по -бърз от Шкодака

    Коментиран от #21

  • 20 Айде по-сериозно

    13 5 Отговор
    Прави са колегите, стига с американските класации, че ако продължаваме ще минем и през пикапите, и хот роуд, и драгстери и монстер трак и т.н...
    Проявете креативност, нали сте журналисти, а не преводачи...
  • 21 Какво пък толкова видяхте в хонда?

    12 17 Отговор

    До коментар #19 от "Васко":

    Стига с тия апонски агреагати де... Оливате се. Шкодата за 30 год стана много повече автомобил от някои силно прехвалени азиатски легени на космически цени.

    Коментиран от #23

  • 22 Plovdiv

    8 10 Отговор

    До коментар #1 от "симпли клевър":

    Шкода супърб комби 4х4 2019 е иизключителен автомобил, знаеш ли какъв е единственият му "проблем"?? Че няма отпред емблемата на някоя от тези коли в класацията. Колкото и да са ми противни ония затлъстели, зомбирани и генно-модифицирани субекти зад Океана, признавам, че изпитвам определена завист към тях, че могат да си позволят спокойно да карат тези возила,което би било трудност за хората дори в "белите" европейски държави.
  • 23 Ти пък

    19 4 Отговор

    До коментар #21 от "Какво пък толкова видяхте в хонда?":

    карай си шкодата тогава.Американците това оценяват.Пише се японско а не апонско!!!
  • 24 xxx

    3 5 Отговор
    Като чета твоят коментар и ти не си по-грамотен от него... Надали някой тук сериозно се интересува от американски класации за автомобили, но пък нека има, защо не?!
  • 25 хондаджия

    15 4 Отговор
    Кво ревете кат вдовици за кор за тая шкода?Американците това ценят!!!
  • 26 Антон 1

    3 20 Отговор
    Шкодата в това изпълнение е в пъти по -добра от Хонда ,че и много други !
    Хонда въобще не предлага тази конфигурация , адаптивни амортисьори пък съвсем

    Коментиран от #27

  • 27 Антон

    23 5 Отговор

    До коментар #26 от "Антон 1":

    Ти вярваш ли си,че Шкода е по-добра от Хонда.Бързо отивай на преглед.

    Коментиран от #28

  • 28 Антон 1

    8 12 Отговор

    До коментар #27 от "Антон":

    Ти не си истомскоя Антон с ГТР !:):):)
    Разбира се ,че в вярвям ! Аз даже съм убеден ! Акорда ми е любима кола от поне 30 г .! Със супърба в тази комбинация обаче няма шанс !
    Аз лично ходих с колегата на изложението във а Франкфурт 2015 за премиерата на Супърба . Там го видяхме в топ изпълнение Бяла перла с панорама и т.н ! Автомат ,4х4 , комби , уникален ! Колегата го поръча същия и го чака 10 месеца . Аз имам доста км на него . Шофирам кола за 68000 € която излезе от гаранция миналата година ! “Маркова “!:) Шкодата е много добра алтернатива ! Даже не отстъпва по- нищо ! Може да е малко по- обезшумена единствено !
    На Акорд ,седан , бензин съм се возил няколко пъти . Солидна сглобка и до тук ! Няма комбинации в техническо отношение които предлага Шкода и много друго . Имам са пиша поне десет страници с разлики !

    Коментиран от #30

  • 29 бай Даньо

    6 1 Отговор
    Най-добрата кола е колaта на жената в случая Lexus NX200t. Препоръчвам на всеки.
  • 30 Гост

    5 1 Отговор

    До коментар #28 от "Антон 1":

    Пич, ти на какъв език пишеш? Трябваше ми преводач ,за да ти разбера коментара.

    Коментиран от #32

  • 31 Само Хонда

    12 3 Отговор
    Неслучайно Хонда са в класацията с цели три автомобила. Който е шофирал Хонда, знае. Сменя модела, марката - не. За нашите пътища Хонда е подходящ автомобил, доста по - здрав от една Шкода, която си оставя половината карантии по дупките. Аз лично за семеен автомобил залагам на ЦРВ - то. А старите модели с по - високото окачване и пикник масата в багажника за нашите условия са незаменими! Хвърляш в багажника детската количка, даже без да си правиш труда да я сгъваш, чадъра, два-три пикник стола, някаква постелка, багаж според това къде отиваш и кеф ти море, кеф ти планина, кеф ти екопътеката, до която се стига само по черен изровен път 10 км. И в най - лошия случай харчи 10 на сто, не 30. Кеф ти бензин, кеф ти газ, ако щеш и дизел. И е сравнително компактен автомобил, един мерцедес е по - дълъг от ЦРВ - то. Широко е, удобно е, децата го харесват, стегнеш ли го веднъж, само профилактика и консумативи, ако е ново 10 години почти не го мислиш. Има защо цели три хонди да са в класацията, хората просто разбират от автомобили...

    Коментиран от #34

  • 32 Антон 1

    3 3 Отговор

    До коментар #30 от "Гост":

    Извинете !
    Редактор !:)
  • 33 асддса

    3 9 Отговор
    Абе вие луди ли сте ? Гледали ли сте ревюта на това новото ЦРВ. Ужасно е от всякъде, никаква мисъл не е вкарана в него, а пък най-доброто било....
    На такива класации който вярва е балък.
  • 34 бай Даньо

    18 3 Отговор

    До коментар #31 от "Само Хонда":

    Верно е. Хондата е голяма кола а Акорда е най-голямата. Имах 9 години Акорд , купен нов карах го до 90к мили и нищо не му се развали за тоя пробег и години, дори мисля че две от гумите бяха оригиналните мишелинки... Уникална кола като надеждност. И много удобна , всички контроли направени умно , а не например като БМВ натиснеш копче и се чудиш дали не е eject, да смениш времето на часовника ти трябва иструкциите, CD ченджъра в багажника ... Хонда Акорд е най-добрата кола от среден клас. НО вече в Америка никой не купува седан , а CRV е на база на Акорд така че същата яка кола. Традицията продължава.
  • 35 Пътуващ

    7 1 Отговор

    До коментар #11 от "Гостенин":

    Повечето от тези съм ги карал, и в доста щати съм бил - бензин по 0.45 долара за литър никъде няма.
    Най евтиния е 2.4 долара за галон в централните което е под 4 литра...
    В развитите щати е над 4 което е доста над 0.75 така че имтересна информация имаш.
    А и разхода е доста под 30/100 защото карат много бавно. Над 85 мили в час няма къде да развиеш, колкото и да му се иска на човек ;)
  • 36 бмв

    20 3 Отговор
    Хондите са уникални.А къде бутате тия грозни шкодилаци тук.Те са за хора без вкус.
  • 37 гост

    7 3 Отговор
    Специално за САЩ КИА няма конкуренция, а у нас Хонда ЦРВ.
  • 38 Смешник

    2 5 Отговор

    До коментар #10 от "Любезния лос":

    Къде ги караш ти тези , че ти горят по 10/100 ?????
    На магистрала с 80-90 или на надолу по инерция ?
    , аз понеже се кефя и даже удрям 40/100 и нагоре
    Аман от хора дето не разбират от коли , а само се изказват, защото пишело у вестника, че харчи 5 на сто
  • 39 Зелено

    5 2 Отговор
    Може ли някой да се вгледа изключително дълго време в предницата на тази хонда црв, след което да си затвори очите и да се опита да си представи какво е видял?
  • 40 Само Хонда

    7 1 Отговор
    Црв двойка бензин ръчна ми гори 10 на 100 извънградско до 120 км. /ч, после качва. На градско разходът е под 10 /100. Е, колата е с отлично обслужен двигател и това си казва думата, а новите ЦРВта са с по - нисък разход. Не знам как трябва да караш да ти се вдигне на 30/100 разходът на ЦРВто.... Не познавам такива хондаджии. Пък и семейство возиш, казано е, семеен, не състезателен автомобил. За нашите условия Хонда ЦРВ 1-3 генерация си върши идеална работа. Даже старите сивици са много добри семейни коли, знаеш, че няма да те остави на пътя. Акордът за България е идеален автомобил. Аз предпочитам ЦРВ - то заради по - голямата проходимост, че все ще се забием по някой черен път, водещ до уникално местенце за отдих :) И Рейндж Роувър спорт е много добър, но разходът и поддръжката не са за семеен автомобил на средностатистическо БГ семейство. От изброените в класацията автомобили, старите модели на Хонда от тези са и по джоба на българина, и изключително подходящи за семеен автомобил като комфорт, цена на поддръжката и здравина на автомобила. Хондаджиите сме и практични хора, все пак :)
  • 41 гощо

    2 4 Отговор
    Американса класация нямаща общо с нашата действителност!
  • 42 Цар Вул

    6 3 Отговор
    Абе НИЕ - НАРОДА БЪЛГАРСКИ/в повечето случаи/нямаме пари за ляб,теа тъпунгери ми предлагат коли за по 200-300 хилки!Да си ги държат там и да си ги карат!!А к,во да кажем ние с гайдите??Ако се докопаме до някой курник втора употреба пак ще е добре!!!Т,ва е положението Минке!!!!КАЗАХ!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 43 ....

    1 6 Отговор
    Изпуснаха много добри бързи и конфортни коли като Ауди Бмв и др.
  • 44 симпли беден

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "симпли клевър":

    Шкода се е превърнало в диагноза по нашите семпли географски ширини !
    Освен в САЩ и в Канада, и Австралия, и Русия и във всички по-богати и големи държави, дори не знаят как да изчетат името на марката .....Аре аман от мизерници с коли на лизинг, или такива дето си мечтаят да са като тях и си купуват Шкодаци на старо ....
  • 45 Xxx

    1 2 Отговор

    До коментар #4 от "Random":

    А ве тъпанар , ако случайно забеляза, това е класация за СЕМЕЙНИ КОЛИ, СЕ- МЕЙ-НИ. Панимаеш, бальшевик??!!
    Не е класация за мАсквичи и джугулита. Те и те харчат 30/100 ама си ги обичате...
  • 46 онзи

    1 2 Отговор
    Последното поколение тойота РАВ 4 е най икономично и комфортно след това хонда CR-V.
  • 47 Va60

    4 4 Отговор
    Хайде стига с тези Хонди ,да си правят мотоциклети там и това е.От автомобили не разбират.Отвратителни задници имат,а пък таблата са им направени от кофички от кисело мляко бляк.Да си ги карат там в Щатите.Какво ги хвалите тия Хонди .
  • 48 Кракра

    1 0 Отговор
    Chrysler Pacifica има също вградена прахосмукачка, и то от години.
    Проблемът на американските ванове, поне според мен е, че имат отвратителна конфигурация на седалките - 2 + 2 + 3. Тоест, на втория ред има само две седалки и ако имаш голямо семейство с 3 деца, какъвто е моят случай, си принуден да ползваш и седалките от третия ред и съответно значително да намалиш багажното отделение. Има и варианти с 3 места на втори ред, но средната седалка е миниатюрна и е сложена по-скоро за парлама. В това отношение европейските ванове са много по-добре измислени. На втория ред повечето имат три пълноразмерни седалки и така няма нужда да ползваш третия ред и имаш огромен багажник.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Реплика

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "симпли клевър":

    Прочетохте ли, че проучването е правено в САЩ? Дали са чували за Шкода? 🤔🤔🤔

    Коментиран от #51

  • 51 hondi4

    1 0 Отговор

    До коментар #50 от "Реплика":

    Защо никой нищо не казва за FR-V