Отидете към основна версия

10 510 99

Нова Tesla Model S през септември

  • tesla-
  • model s-
  • model x

С автономен пробег от 600 км и динамични характеристики на хиперкола, Model S несъмнено е най-добрият електромобил на пазара в момента. Голямата Tesla обаче се произвежда от седем години и въпреки редовните модернизации скоро ще трябва да предаде щафетата на наследник.

Новото поколение на Model S вече е почти готово, твърди YouTube-каналът Like Tesla, като се позовава на свои източници от компанията на Илон Мъск. Информацията се покрива с други слухове, според които втората генерация на флагмана ще има три електромотора (един отпред и два отзад), нов акумулаторен блок с 2 170 цилиндрични клетки и значително по-ефективна охладителна система.

Новият Model S ще може да изминава около 400 мили (644 км) с едно зареждане и ще поддържа зарядни устройства Superchargers от трето поколение с мощност 250 кВт. Аналогична техника ще получи и Model X, с който ще се произвеждат на една поточна линия вместо на две, за да се освободи конвейер за Model Y.

Втората генерация на Model S ще дебютира през септември, но от Tesla били предпазливи с изнасянето на информация по въпроса, за да не предизвикат Ефекта на Осборн, при който клиенти се отказват от покупка на остарял продукт в изчакване на новия и така причиняват срив в продажбите.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 19 гласа.

Свързани новини