Отидете към основна версия

20 689 31

Tata прави автомобил, работещ с въздух под налягане

  • tata-
  • mdi
Превозните средства, движещи се с помощта на въздух под налягане, ни се струват толкова далеч от действителността, колкото и нов автомобил за $2 000. Последното обаче беше постигнато от гиганта Tata, а сега, както се вижда, индийците са на път да осъществят и проект за автомобил, работещ с въздух.
 
Преди няколко години Tata купи готов лиценз за разработка на двигател със сгъстен въздух. Лицензът беше продаден на индийците от фирмата Motor Development International (MDI), която още тогава твърдеше, че проектът е почти готов за серийно вграждане.
 
Tata разработи два концепта, които са оборудвани с въпросните двигатели. Автомобилите са много сходни на вид с най-евтината кола Nano и вече са издържали първоначални тестове. От индийската компания даже заявиха, че те успешно са преминали във втора фаза.
 
Така наречената "втора фаза" включва детайлна разработка на двигател, работещ със сгъстен въздух за конкретен модел. От Tata заявиха, че съвместната работа между тях и Motor Development International продължава и съвсем скоро ще са готови със сериен модел.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини