Отидете към основна версия

9 484 32

Собственици на Wrangler съдят Jeep

  • fca-
  • jeep-
  • wrangler-
  • съд-
  • иск

Притежатели на всъдеходи от новото поколение Jeep Wrangler са завели дело срещу Fiat Chrysler Automobiles в окръжния съд в Детройт, съобщава Auto News. В колективния иск се твърди, че моделът е склонен към загуба на управление при високи скорости заради конструктивен дефект, заложен още при проектирането.

Според обвинението новият Wrangler страда от т.нар. "wobbling" - силни вибрации, възникващи при висока скорост, които водят до загуба на сцепление между предните колела и пътната настилка. Веднъж започнали, колебанията се усилват и всъдеходът става неуправляем.

Основна причина за този недостатък са неправилно разчетени характеристики на амортисьорите или пружините, както и напречни неравности по пътя, наричани понякога "перална дъска". Според ищците във FCA са знаели за проблема, но не са предприели никакви мерки за отстраняването му.

От италианско-американския концерн отричат обвиненията и твърдят, че при определени обстоятелства подобно явление може да възникне при всеки автомобил с цял пред мост. Според FCA повечето жалби са от собственици, които са монтирали неоригинални гуми и компоненти по окачването, както и при всъдеходи с износени детайли по ходовата част. С проблема обаче се е заела и Националната служба за безопасност на пътното движение в САЩ (NHTSA), която е започнала собствено разследване.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 10 гласа.

Свързани новини