Отидете към основна версия

6 321 20

Запознайте се с новото Peugeot 2008

  • peugeot-
  • 2008

Французите от Peugeot представиха новата генерация на своя компактен кросоувър 2008. Продажбите на новото 2008 ще стартират в края на тази година, като колата ще се предлага, както със стандартните бензинови и дизелови мотори на марката, така в напълно електрически вариант.

Новото Peugeot 2008 е построено на платформата CMP и е с дължина 4 300 мм. Междуосието е 2 600 мм, а благодарение на всичко това, возилото впечатлява с по-просторен салон и вместителен багажник с обем от 434 литра. Външно колата прави впечатление със стандартните за марката форми, но в зависимост от цвета може да изглежда доста различно.

Интерес представляват окраските Elixir Red (червено), трислойният небесносин металик Vertigo Blue и уникалният Fusion Orange (оранжев). Салонът е с нови материали, които според французите са доста по-качествени и с иновационния холографски приборен панел, показващ данните не в една равнина.

Вдясно от този панел е монтиран десетинчов екран за мултимедийната и навигационна системи. Peugeot 2008 разполага и с полуавтоматична система за управление, включваща система за задържане на колата в лентата, адаптивен круиз контрол, автоматично паркиране и система за разпознаване на пътните знаци.

Що се отнася до двигателите, те са трицилиндрови бензинови и четирицилиндрови дизелови. Бензиновите са с обем 1.2 литра, а дизеловите - 1.5 литра. Мощността им варира в диапазона 100 - 155 конски сили. Двигателите ще работят съвместно с шестстепенна механична трансмисия или с осемстепенна автоматична скоростна кутия.

Електрическата версия пък разполага с автономен пробег от 310 километра, а мощността ѝ е 136 коня. Според производителя, батерията ще издържи без проблеми минимум осем години или 160 000 километра. Електрическото 2008 се зарежда на бързозарядна станция за 30 минути, а от битовата електрическа мрежа - за 16 часа. Продажбите ще стартират първо в Европа, след което моделът ще се лансира и на други пазари. Новото 2008 е глобален модел на Peugeot.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 13 гласа.

Свързани новини