Отидете към основна версия

10 510 18

Как влияе кризата на новите автомобили?

  • европа-
  • продажби-
  • нови автомобили

 

По последни данни, касаещи продажбата на нови автомобили в Европа, става ясно, че Германия продължава да е на върха в тази своеобразна класация. След нея обаче се забелязват някои интересни размествания.
 
През април 2012 година лидерът Германия бележи ръст в продажбите на нови коли с 3%. Според Асоциацията на автомобилната промишленост в Германия (VDA), положителният резултат се дължи на появата на култови нови немски модели.
 
интересното е, че Русия продължава да се катери към върха и докато през март заемаше третата позиция, сега (през април) руснаците са на второ място по продажба на нови автомобили. Руският авто пазар бележи ръст с 13.8%.
 
Въпреки че вече шести месец подред Франция бележи спад в продажбите на нови автомобили, все пак французите се нареждат трети в рейтинга за месец април.
 
Четвърти резултат показва пазарът на нови автомобили във Великобритания, който отбелязва ръст вече втори месец подред, като през април Англия ръста е с 3.3%.
 
Петицата на лидерите по продажби на нови коли в Европа се допълва от Италия. Най-голям спад през април 2012 година, пък бележи испанският автомобилен пазар.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини